Home Despre noi Articole Oferta Revista Inscriere gratuita Contact

Articole din industria lemnului

INDUSTRIA LEMNULUI
Abrazive
Cherestea
Constructii din lemn
Echipamente de ridicat si stivuit
Echipamente pentru vopsit
Echipamente si servicii de prevenire si combatere a incendiilor
Energii neconventionale
Exploatari forestiere
Ferestre
Feronerie
Ignifugari
Instalatii de exhaustare
Lemn - articole din lemn, Europaleti
Lemn - scule, unelte si accesorii
Lemn - tratamente, finisaje, adezivi
Mobila
Mobila - furnituri
Mobila - masini, utilaje
Mobila - materii prime, materiale, accesorii
Mobilier pentru birouri si cladiri publice
Parchete si pardoseli
Prelucrarea lemnului
Scari
Silvicultura
Uscatoare si aburitoare
Usi
Utilaje pentru exploatare forestiera
Utilaje pentru prelucrarea lemnului

    Tendintele in mobila, in lumina reflectoarelor BIFE-SIM 2017

BIFE – SIM, cel mai mare targ international de mobila, echipamente si accesorii din Romania, va avea loc intre 13 si 17 septembrie 2017, la Romexpo. 

Prin intermediul BIFE-SIM, Romexpo sustine producatorii romani si importatorii si le asigura o platforma de expunere organizata la standarde internationale, un spatiu unde timp de cinci zile acestia isi prezinta produsele si serviciile direct celor interesati sa le achizitioneze. 

BIFE-SIM aduce in prim-plan atat tehnologiile si metodele de realizare a pieselor de mobilier, cat si stilurile in tendinte. 

Producatori din toata lumea vor expune si prezenta mobilier clasic, dar si modern, realizat din lemn masiv, dar si combinat cu diverse materiale si accesorii (piele, sticla, textile decorative) sau chiar pictat manual.

Evenimentul este organizat de ROMEXPO in parteneriat strategic cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR) si impreuna cu Camerele de Comert si Industrie din Romania (CCIR) si Asociatia Clubul Roman de Mobila  (ACRM).  

 „BIFE – SIM a devenit o expozitie de prestigiu, la care cererea creste de la un an la altul. 
Ne bucuram ca exista acest interes si vestea buna pe care vrem sa le-o dam celor care-si doresc standuri mai mari de expunere a produselor este ca ROMEXPO se va extinde foarte curand, iar editia de anul viitor ne va permite alta abordare a Targului International de Mobila, Echipamente si Accesorii BIFE – SIM. Asa cum stiti se lucreaza deja, iar cei de la ROMEXPO s-au angajat ca noile pavilioane expozitionale vor fi gata pana la sfarsitul acestui an. Am discutat deja rezervarea noilor pavilioane pentru editia de anul viitor a BIFE SIM.”

BIFE-SIM este sursa de inspiratie pentru cei care vor sa fie in pas cu ultimele concepte in productia de mobila si oferind vizitatorilor informatii utile despre tendintele la nivel mondial, in ceea ce priveste designul de mobilier”, a declarat Aurica Sereny, presedinte APMR. 

„BIFE-SIM 2017 se remarca si prin participarea companiilor straine, gradul de internationalizare al acestei editii fiind de 18%, in crestere cu cinci procente fata de editia precedenta. Participantii internationali sunt interesati de stabilirea unor relatii de afaceri cu producatorii romani, fapt ce sporeste calitatea exportului si importului  pe piata mobilei si cea a prelucrarii lemnului”, a declarat Mihai Costris, director general ROMEXPO.   

Vizitatorii BIFE-SIM vor beneficia de oferte speciale pe care peste 300 de companii expozante (producatorii, distribuitorii si importatorii) din 14 tari le promoveaza pe intreaga perioada a targului, dar si de sfaturi despre achizitia pieselor de mobilier potrivite diverselor spatii si pe masura bugetelor. Astfel, la eveniment vor fi reprezentante tari ca: Austria, Bulgaria, China, Cehia, Germania, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, Romania, Rusia, Ucraina, Ungaria.    

BIFE-SIM 2017 este organizat conceptual in sase saloane pe care publicul le poate vizita, pentru a alege produsele si serviciile care raspund nevoilor sale:

• Clasic (Pavilioanele C1 si C2)  - mobilier clasic, din lemn masiv, realizat  prin adaugarea unor elemente care imprima pieselor o eleganta impunatoare; 

• Design (Pavilioanele C4 si C5) - mobila moderna si versatila, adaptata unui stil de viata in tendinte si care raspunde nevoilor de amenajare a spatiilor mici in care solutiile de depozitare fac diferenta;

• Confort (Pavilioanele C4 si C5) - piese de mobilier care asigura confortul caminului sau al biroului, canapele si fotolii; 

• Bucatarii (Pavilionul C3) - mobila in diferite stiluri: contemporan, modern, eclectic sau rustic, cu piese menite sa faca din bucatarii spatii versatile, indiferent de marimea lor; 

• Decoratiuni si corpuri de iluminat (Pavilionul C6) - obiecte decorative, lustre si candelabre potrivite oricarui spatiu si buget; 

• Echipamente, Masini, Utilaje, Materii Prime si Accesorii (Pavilionul A) - salonul in care vizitatorii specialisti au ocazia sa socializeze cu producatorii si importatorii si sa consulte ofertele acestora, in scopul dezvoltarii de afaceri menite sa aduca un plus de valoare productiei de mobila.

Pe tot parcursul BIFE-SIM vor avea loc demonstratii practice de la care cei interesati pot pleca cu un plus de informatii despre caracteristicile si si modul de realizare al mobilierului pe care doresc sa-l achizitioneze fie pentru casa si gradina, fie pentru birouri sau alte spatii. 

 

Evenimentele conexe BIFE-SIM

Printre evenimentele conexe desfasurate la BIFE-SIM se vor numara si simulari de design interior, conferinte si seminarii, tombole cu premii pentru vizitatorii.

Unul dintre aceste evenimente este Conferinta de Design, organizata de Romexpo, in partneriat cu Dizainar, Revista Atelierul si UAUIM - Facultatea de Arhitectura.

Aflata la a VI-a editie, conferinta abordeaza teme precum promovare si vanzare in design, valorizarea culturii designului de produs din Romania. 16 speakeri (specialisti in marketing si promovare, designeri cu afaceri de succes, producatori cunoscuti, tineri antreprenori si oameni de cultura) prezinta solutii eficiente pentru tinerii designeri care vor sa dobandeasca notorietate sau doresc sa devina antreprenori in acest domeniu.  

Programul Conferintei de Design poate fi consultat pe website-ul BIFE-SIM, pe link http://www.bife-sim.ro/manifestari-conexe 

Pe parcursul zilelor BIFE-SIM are loc si Tombola Vizitatorului, cu premii oferite de catre firmele participante, constand in obiecte de mobilier si de amenajare interioara, printre care se numara: tablouri, seturi de lumanari ambientale, ceasuri de perete, vopsele decorative, consultanta si un proiect personalizat pentru executia unei scari de interior din lemn masiv.

Program de vizitare:
• 13 - 16 septembrie 2017 (miercuri-sambata): intre orele 10.00 si 18.00
• 17 septembrie 2017 (duminica): intre orele 10.00 si 16.00
 
Bilet intrare:
• adulti si studenti:10 lei/zi
• copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita.
 
Acces: 
• pietonal: B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei Libere, Bulevardul Expozitiei si Strada Parcului; 
• auto: Portile C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expozitiei si Strada Parcului. 
 
Tarif acces parcare: 3 lei/ora
Mai multe informatii despre eveniment se gasesc pe: 
www.bife-sim.ro 
pagina de Facebook @BIFESIM