Campionii mobilei romanesti vin la Bucuresti, in septembrie

Dupa ce s-a remarcat pe cele mai mari scene din lume, Echipa nationala a producatorilor de mobila si decoratiuni vine la Bucuresti, pentru a incanta si publicul de acasa. Marea prezentare va avea loc la Romexpo, in septembrie, la singurul eveniment care reuneste Comunitatea producatorilor si distribuitorilor din industria mobilei si a produselor din lemn, BIFE-SIM 2024. 

 

 

Echipa nationala a producatorilor de mobila si decoratiuni a fost formata anul acesta din 70 de companii care au expus in Germania, Marea Britanie, Italia, Statele Unite ale Americii si in Emiratele Arabe Unite, la cele mai mari evenimente de profil din lume. S-au incheiat contracte, s-au stabilit noi parteneriate si colaborari, dar cel mai important traditia prelucrarii superioare a lemnului, designul inedit si talentul mesterilor nostri au adus din nou faima Romaniei. Pavilionul National a fost vizitat de aproape 6.000 de arhitecti, designeri de interior, retaileri, distribuitori, oameni de afaceri si dezvoltatori din toata lumea, acestia fiind interesati de produsul romanesc.

 

Anul trecut, Romania a exportat mobila in valoare de peste 2,54 miliarde de euro

Germania se afla pe primul loc in exporturile de mobila ale Romaniei, atingand in anul 2023 o valoare de peste 413 milioane de euro. Italia este pe locul 5, valoarea mobilierului romanesc exportat aici fiind de circa 182 de milioane de euro. Marea Britanie se situeaza pe locul 7, atingand, in 2023, peste 135,4 milioane de euro. Cea mai mare crestere se inregistreaza pe piata americana. Anul trecut, valoarea exportului de mobilier catre Statele Unite ale Americii s-a ridicat la 88 de milioane de dolari, inregistrand o crestere de 2 ori fata de anul 2018, cand industria romaneasca de mobila s-a prezentat pentru prima data pe scena de la New York si de 4,7 ori fata de anul 2011. Tot in 2023, exportul de mobilier catre Emiratele Arabe Unite a fost de 11,3 milioane de euro, trendul pe Orientul Mijlociu fiind, de asemenea, in crestere.

 

1089 de companii pe 127 de scene internationale, in 20 de ani

In cele doua decenii de functionare a Programului de Promovare a Exporturilor - PPE, 1089 de producatori de mobila si decoratiuni de interior au expus sub Pavilion National la 127 de expozitii internationale. Participarea Romaniei cu Pavilion National este sustinuta de Guvernul Romaniei prin intermediul Agentiei Romane pentru Investitii si Comert Exterior – ARICE si organizata impreuna cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania – APMR cu sprijinul Consiliului de Export al Romaniei - CEXP.

 

 

Noile colectii de mobilier si decoratiuni prezentate la Köln, Birmingham, Milano, New York si Dubai vor fi aduse, in aceasta toamna, la Bucuresti

Alaturi de Echipa nationala a producatorilor de mobila si decoratiuni, la BIFE-SIM 2024 vor expune producatori importanti si designeri de mobilier care se adreseaza mai ales pietei interne, dar si mari distribuitori de accesorii si utilaje pentru industria mobilei si a produselor din lemn. Sunt 122 de companii inscrise la eveniment, 95% din Pavilionul B2 al Romexpo fiind deja ocupat.

 

Promovam cu mandrie produsul romanesc

Ne reunim la Bucuresti nu doar ca sa ne prezentam colectiile ori produsele noi, sa ne facem cunoscute capacitatile de productie, sa ne aratam potentialul, dar si sa organizam evenimente de lucru, intalniri cu factori responsabili, cu oameni reprezentativi din sectorul nostru de activitate. Trebuie sa convingem guvernantii, parlamentarii, politicienii despre importanta noastra in economia nationala. Suntem determinati sa ne demonstram talentul in prelucrarea superioara a lemnului, sa ne aratam curajul in a cuceri noi piete de desfacere cu produse autentice. Vom face tot ceea ce se poate pentru ca din lemnul romanesc sa producem mobila de calitate aici, acasa, in Romania! Iar scopul nostru principal este ca lumea sa afle: atat conationalii nostri, cat si marii revanzatori din Europa si din lume.” (Dumitru Blaga, presedinte APMR)

 

 

BIFE-SIM este o vitrina importanta pentru inovatia si traditia prelucrarii superioare a lemnului, un eveniment cheie in promovarea industriei romanesti la nivel international, cel mai bun spatiu de networking intre profesionistii din industria mobilei si a produselor din lemn, dupa cum arata si sloganul celei de-a 32-a editii a BIFE-SIM - Crafting enduring connections. Prin prezentarea gamei diversificate de produse, intr-un spatiu dedicat mediului de business, expozantii BIFE-SIM contribuie la consolidarea si dezvoltarea continua a reputatiei industriei romanesti de mobila.

 

 

Brings together the entire furniture industry community

Evenimentul este organizat de Romexpo in parteneriat strategic cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania – APMR si Camerele de Comert si Industrie din Romania si va avea loc in perioada 19 – 22 septembrie  2024, in Pavilionul B2, Romexpo, Bucuresti.