Cinci sfaturi despre debitarea lemnului pe baza de comanda de la un lucrator scotian cu experienta

Urmariti acest interviu pentru a afla mai multe informatii despre debitarea lemnului pe comanda cu ajutorul unui fierastrau mobil.

 

 

Keith Threadgall este un taietor de material lemnos din Scotia. A inceput sa opereze un fierastrau Wood-Mizer inca din anul 1999, mai intai ca operator cu norma intreaga si mai tarziu ca taietor pe baza de comanda. In prezent, Keith conduce propria sa companie de fierastraie mobile cu sediul in Scotia de Sud, care efectueaza debitare lemnoasa pentru clientii din intreaga Scotie. „Am debitat lemn de peste 20 de ani”, spune Keith. Este cunoscut in zona ca o firma de fierastraie mobile de calitate si incredere.

 

Sfatul 1 – Descoperiti-va clientii si piata in care puteti activa

Cand efectueaza debitare lemnoasa pe comanda, Keith viziteaza o multime de fermieri, proprietari si alte persoane care au nevoie de debitarea bustenilor. Fermierii si proprietarii au nevoie, de obicei, de cherestea de rasinoase pentru constructia de cladiri, garduri, placari si alte proiecte. Keith afirma ca multi dintre clientii sai obisnuiti sunt constructori care au nevoie de cherestea personalizata provenita din bustenii de stejar pe care ii detin.

 

Sfatul 2 – Planificati-va calatoriile in detaliu, vizitati cat mai multi clienti din zona respectiva

O mare parte din Scotia rurala are un acces greu. Uneori, Keith pleaca de acasa cateva zile, deoarece ii ia pana la cinci ore pentru a ajunge in parti mai indepartate din Scotia de Nord cu o multime de drumuri cu o singura banda. „De multe ori, ceea ce fac este sa merg cu o zi mai repede si sa ma cazez la o pensiune, in apropierea locatiei de lucru”, spune Keith. „Incerc, de obicei, sa imi coordonez lucrul pentru diferiti clienti din zona, pentru a petrece mai putin timp pe drum. Cateodata, clientii accepta sa sosesc abia dupa-amiaza, deoarece au nevoie oricum de timp dimineata pentru a se pregati de vizita mea. Acest lucru este de cele mai multe ori in favoarea mea”, adauga Keith.

 

 

Sfatul 3 – Luati cu voi panze, piese de schimb, unelte si alte consumabile

De obicei Keith calatoreste singur, asa ca trebuie sa se asigure ca are cu el suficiente piese de schimb si panze. „De obicei calatoresc de unul singur si daca este nevoie de asistenta sau utilaje speciale, las acest lucru in seama clientului. Imi iau mereu suficient combustibil pentru fierastrau, panze, piese de schimb, fierastrau cu lant si alte unelte", ne impartaseste Keith. „De obicei, iau patru pana la sase panze pentru o zi de taiat, ceea ce imi asigura in jur de una-doua ore de debitare per fiecare panza. Daca merg pentru 3-4 zile, atunci iau cel putin 20 de panze reascutite si cel putin o cutie de panze noi de rezerva. In ceea ce priveste piesele de schimb, de obicei iau curele de transmisie B57, role de ghidare a panzei, piulite si suruburi pentru reglarea alinierii ghidajului, filtre de combustibil. Practic, aceste lucruri de obicei nu sunt disponibile in zone indepartate", spune Keith.

 

Sfatul 4 – Oferiti clientului date exacte si fiti punctual intotdeauna

Debitarea mobila nu reprezinta o piata cu prea multa competitie in Scotia. Disponibilitatea l-a ajutat pe Keith sa aiba tot mai multe comenzi: „O multime de rezultate vin in urma muncii si daruirii, putand chiar planifica pentru viitor. Uneori, taietorii la comanda spun doar ca vor avea timp in cateva saptamani, dar nu ofera o data specifica. Incerc intotdeauna sa specific data exacta cand pot vizita clientii. Acest lucru le permite sa organizeze forta de munca, utilaje, spatii si lemnul necesar a fi debitat”, spune Keith.

 

 

Sfatul 5 – Nu aveti retineri, impartasiti-va din experiente, vindeti fierastraiele cand e cazul

Keith afirma ca multi dintre clientii sai cauta fierastraie second-hand. Unii clienti sunt interesati sa achizitioneze un fierastrau si le place sa isi desfasoare propriile activitati. „Imi pastrez fierastraiele timp de un an sau doi si apoi le vand. Am constatat ca exista o categorie de preturi in care oamenii vor cumpara un fierastrau si il vor pastra pentru lucru cu norma partiala."

 

 

Ultima strigare! Cumparati fierastraiele panglica fiabile si panzele panglica de calitate fabricate de Wood-Mizer, la preturi promotionale!

 

 

Promotia de primavara se incheie in data de 30.06.2020.
www.woodmizer.ro