COLABORAREA ANULUI PENTRU PRODUCTIA SI DISTRIBUTIA STOFELOR DE TAPITERIE IN VEDEREA CUCERIRII PIETEI DIN SUD-ESTUL EUROPEI

 

Firma Intes Texis, a fost fondata in anul 2015, avand drept suport experienta unei echipe profesioniste cu o vechime de 30 de ani in industria mobilei.

 

Conceptul de afaceri al Intes este asigurarea serviciilor de import, distributie si debitare a materialelor de acoperire pentru mobila tapitata. De la bun inceput se focalizeaza pe un nivel de calitate mediu-top, promovand materiale care respecta toate standardele europene in materie. Tratamentele aditionale acopera toate cerintele diverselor aplicatii, fie ele pentru HORECA, fie pentru pietele externe (UK) sau pentru comunitati (sali de spectacol, sedinte, nautica, outdoor).

 

In portofoliul de produse regasim stofe uni si materiale de contrast, stofe naturale din lana si combinatii intre ele, piele artificiala productie UE si piele naturala din bovina UE si America de Sud.

 

 

Toate produsele se livreaza la destinatie, fie in role sau bucati intregi, fie debitate dupa necesitatile clientilor.Deserveste astfel piata interna, cat si Moldova, Bulgaria si Italia.

 

Incepand din 2019 dezvolta sustinut piata europeana si mai ales romaneasca a producatorilor de stofe si piele, care se confrunta cu o concurenta nu intotdeauna corecta din Asia si Orientul apropiat. Termenle de livrare scurte, calitatea tesaturii si a tratamentelor, dar si flexibilitatea producatorilor europeni sunt, desigur, net superioare celor exotici.

 

La finele anului 2020, Intes Texis si-a unit fortele cu producatorul belgian de stofe de tapiterie, Tessutica, parte din Grupul International Beaulieu (B.I.G.). Acestea s-au angajat intr‑un proiect comun prin care sa re-europenizeze piata de stofe de tapiterie din Romania, incercand sa aduca accesibilitatea stofelor de calitate europeana tuturor romanilor si nu numai. Tessutica a investit in constructia unei fabrici noi pentru productia de stofe in anul 2014, in Allianso Industrial West Park, judetul Prahova. Fabrica Tessutica are o productie lunara de aproximativ 400.000 lm. Numita si Compania Gemenelor, Tessutica detine 2 branduri: Beaulieu Fabrics si Ray Fabrics. Acestea asigura o diversitate a design-urilor exceptionala, acoperind deopotriva trend-ul si culorile in voga, dar si stilul clasic, elegant. Tessutica se bucura de sustinerea si creativitatea a 8 designeri, avand in acest fel propria echipa de dezvoltare.

 

 

Activ pe piata internationala din 1959, B.I.G., detine 26 de fabrici in toata lumea, cu un profit anual de aproximativ 2 miliarde de euro si peste 5.000 de angajati. In aceste conditii, Tessutica ofera siguranta de neclintit al unui produs pe piata in plina dezvoltare.

 

Acest proiect include productia si distributia pe piata din Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Acum ca si-au strans mainile, cele doua mari companii se pregatesc de o strategie amanuntita de dezvoltare de piata, tururi si strategii comerciale ale agentilor implicati in proiect, in vederea prezentarii colectiilor revolutionare nou create. Acestea vor duce steagul colaborarii in toate cele 3 tari membre ale proiectului: Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

 

Marele avantaj al acestei unice colaborari consta in varietatea serviciilor, acestea punand clientilor la dispozitie role intregi, dar si metraje si alte servicii.

 

Oferta larga de produse merge de la tesaturi performante pentru interior si exterior (verificati www.tessutica.com, www.easycarefabrics.be) la tesaturi reciclate si reciclabile (consultati www.greencare.com), punand umarul la salvarea planetei impreuna cu alte industrii din jurul lumii. Participand la toate targurile internationale: Heimtexil, Proposte, Intertextile Shanghai, London Fabrics, Manchester Fabrics, Decosit etc., acesti 2 mari jucatori raman conectati la actualitatea mondiala a design-urilor si a stofelor pentru a servi fiecare client.

 

Mesajul celor doi colaboratori este unul care propune o noua viziune a stofelor de tapiterie, usor de accesat prin locatia detinuta si va invita la o calatorie fructuoasa pe termen lung.