Cum functioneaza o linie inovatoare Wood-Mizer pentru taierea lemnului in productia de materiale de constructie

Nelson Wood Shims raporteaza o crestere intre 30% si 50% a productiei datorita celui mai nou sistem de debitare lemnoasa Wood-Mizer TV6000 / MR6000.

Cu sediul in Minnesota, SUA, Nelson Wood Shims este cel mai mare producator de lamele din lemn din America de Nord, producand articole de inalta calitate cu distributie la nivel national. Compania a investit recent intr-un nou sistem de debitare lemnoasa pentru a creste randamentul de prelucrare a bustenilor, reducand in acelasi timp investitiile si costurile operationale. 

 

 

Compania Nelson Wood Shims produce o varietate larga de lamele din lemn de conifere de calitate superioara, cultivate in America de Nord si in intreaga lume. O lamela reprezinta o bucata de lemn in forma de pana, folosita pentru a alinia si echilibra suprafetele sau pentru a oferi suport in proiectele de constructie. Nelson Wood Shims ofera, de asemenea, lamele din lemn de inalta calitate si consistente pentru pasionatii de bricolaj. Cu 65 de ani de experienta in productie si marketing, produsele lor apreciate sunt comercializate in multe magazine de vanzare cu amanuntul. „Pentru a continua mostenirea lasata de fondatorul nostru Wilbur Nelson, este esential sa producem lamele din lemn de inalta calitate, consistente in latime si lungime si cu capete in forma de pana”, afirma Brian Peterson, presedintele companiei Nelson Wood Shims. 

 

 

Inainte de vara anului 2014, Nelson Wood Shims nu a fost implicata in debitarea lemnului. „Ne chinuiam sa procuram lemnul de care aveam nevoie, iar vanzarile noastre de lamele continuau sa creasca”, declara Scott Berg, director de fabrica la Nelson Wood Shims. „Am inceput sa cautam solutii la problema noastra si am gasit un fierastrau de nivel de baza Wood-Mizer, care sa se incadreze in atelierul nostru de la acel moment. In 2015, Nelson Wood Shims a adaugat la operatiunile de prelucrare a bustenilor un al doilea fierastrau hidraulic Wood-Mizer din seria LT, mai puternic. „Am instalat primul nostru fierastrau pentru a prelucra lemnul si a integra pe verticala procesul de fabricatie. Astazi, Wood-Mizer continua sa ne ajute sa eficientizam si sa crestem productia prin intarirea reputatiei noastre pentru calitate inalta”, afirma Peterson.

 

 

Pe masura ce Nelson Wood Shims a continuat sa se dezvolte, compania a apelat la Wood-Mizer pentru a identifica o solutie de extindere a capacitatii de debitare. „Ne-am familiarizat cu sprijinul Wood-Mizer si cu dorinta de a satisface necesitatile clientilor”, afirma Berg. „Wood-Mizer ne-a furnizat un sistem automatizat la un pret accesibil.” Echipa de specialisti Wood-Mizer Sawmilling Solutions a proiectat si instalat o noua linie comerciala de prelucrare de mare capacitate pentru a indeplini cerintele specifice ale Nelson Wood Shims. Luke Murray de la Wood-Mizer declara: „Gama de masini industriale Wood-Mizer ne permite sa raspundem nevoilor clientilor care inregistreaza o crestere a comenzilor sau care au obiective de dezvoltare. Am fost incantati sa lucram cu Nelson Wood Shims si sa instalam un sistem de debitare lemnoasa inovator, robust, la un pret accesibil”. 

 

 

Linie industriala Wood-Mizer pentru taierea lemnului

Sistemul de debitare lemnoasa Nelson Wood Shims dispune de un fierastrau vertical dublu si un fierastrau multi-lama care incorporeaza comenzile inovatoare ale sistemului, permitand unui singur operator sa transforme bustenii in cherestea si reduce costurile fortei de munca. Cu ajutorul transportoarelor integrate, cheresteaua se deplaseaza eficient prin sistem pentru sortare si stivuire. Compania se bazeaza pe sistemul de debitare pentru a obtine o prelucrare foarte precisa si un finisaj excelent, imbunatatind rata de recuperare a lemnului din fiecare bustean. 

 

 

Fierastraul vertical dublu TV6000 este cel mai mare si mai robust fierastrau vertical dublu de prelucrare primara de la Wood-Mizer, reusind sa proceseze un debit mare de busteni cu diametru mic si mediu, cu o lungime de pana la 6,6 m. „Prioritatea principala in aceasta etapa primara a procesului de debitare a bustenilor este de a obtine fete egale deschise pe prisma taiata”, afirma Murray. „Fierastraul nostru dublu vertical realizeaza o debitare egala pe suprafetele deschise folosind un sistem rapid si precis de alimentare cu busteni, cuplat cu role de sustinere sub presiune si un lant de avans. Acest lucru permite o recuperare mai mare in etapa urmatoare – la fierastraul multi-lama MR6000."

 

 

Modelul MR6000 este un fierastrau multi-lama capabil sa execute mai multe taieturi cu toleranta ridicata dintr-o singura trecere, realizand etapa urmatoare de prelucrare. Senzorii optici detecteaza prezenta materialului, activand dispozitivele de fixare asistate pneumatic pentru a aplica presiune pe suprafata, ghidand cheresteaua cu precizie prin fierastraul MR6000. „MR6000 este o masina ideala de lucru, care produce cea mai mare parte a produsului finit in majoritatea unitatilor de prelucrare lemnoasa”, afirma Murray.

 

 

Oferind un plus de flexibilitate, fiecare masina este proiectata sa functioneze ca unitate individuala si poate fi configurata diferit intr-o linie de prelucrare in cazul in care cerintele Nelson Wood Shims se modifica. „Productia noastra a crescut cu un procent cuprins intre 30% si 50% cu mai putini operatori”, afirma Berg. „Debitarile consistente prin fierastraul multi-lama au permis, de asemenea, eliminarea procesului de rindeluire”.

 

Peterson si Berg afirma ca procesul de instalare a decurs foarte bine, iar echipa Wood-Mizer a oferit o instruire detaliata cu privire la toate echipamentele folosite de personalul fabricii. „Wood-Mizer a livrat sistemul la timp si a oferit un serviciu excelent de instalare”, afirma Berg. „Apreciem implicarea practica, service-ul si angajamentul oferit de echipa pentru a ne sprijini. Acesta este inceputul unui parteneriat pe termen lung cu Wood-Mizer”, declara Peterson.

 

 

Beneficiile liniei TV6000 / MR6000 la Nelson Wood Shims

 

  • Proiectare personalizata a sistemului de debitare in functie de nevoile si bugetul clientului
  • Management detaliat al proiectului
  • Productie de clasa mondiala
  • Instruire si instalare profesionista
  • Crestere de a productiei cu 30% - 50%
  • Costurile cu forta de munca s-au redus (sunt implicati mai putini operatori in proces)
  • Se elimina nevoia de rindeluire dupa fierastraul multi-lama
  • Productie constanta de lamele din lemn de inalta calitate, cu potential de crestere

 

Cititi alte idei de afaceri si povesti despre utilizarea echipamentelor Wood-Mizer pe aceasta pagina:

https://woodmizer.ro/articles