DIVERSITATE la targul EXPOWOOD Ateliere 2019!

De toate pentru toti antreprenorii din industria lemnului! Aceasta este promisiunea pe care Targul International de Echipamente si Tehnologii Profesionale EXPOWOOD le-o face vizitatorilor sai! Anul acesta diversitatea este laitmotivul expozitiei!

 

 

Astfel, pe o suprafata de peste 2000 mp patrati, atat la interior, cat si la exterior, expozantii EXPOWOOD vor prezenta o paleta larga de produse si servicii dedicate industriei de prelucrare a lemnului.

 

Iata ce veti gasi la EXPOWOOD Ateliere 2019 si care sunt companiile care  le vor furniza:

 

Utilaje, echipamente si consumabile forestiere:

 1. SP Stroia Product, Timisoara
 2. Delmar Wood, Brasov
 3. Alser Forest, Sacele/Brasov
 4. Irum, Reghin
 5. If Const, Sibiu

 

Compania Alser Forest, expozant traditional Expowood, va aduce la targ un forwarder Komatsu 845 si o serie de utilaje de procesare a lemnului de foc.

 

 

„Misiunea noastra pentru Expowood este sa promovam forwarderele in Romania, sa se obisnuiasca si forestierii nostri cu aceasta idee. E un produs de viitor pentru exploatarea forestiera, fiind folosit mult in Vest, in tari precum Germania sau Austria.
Ne bucuram insa ca, de la an la an, observam ca piata e in crestere si lumea e interesata de forwardere. Antreprenorii de la noi au vizitat targuri in afara si au vazut cum se lucreaza. In plus, acestia se plang ca nu gasesc muncitori calificati si atunci solutia consta in mecanizare“, a declarat, pentru revista INTARZIA & CASTOR, ing. Albert Serban, director general la Alser Forest.

 

Masini pentru prelucrare primara si gatere:

 1. Ustunkarli Comert, Bucuresti
 2. GSS Woodex, Bucuresti
 3. Wood Mizer, Sura Mica/Sibiu

 

Masini pentru prelucrare secundara si software CAD/CAM:

 1. Ligna Dumitech,Brasov
 2. Wood IQ, Comanesti, Bacau
 3. Dav Global, Bucuresti
 4. Nika Utilaje, Bucuresti
 5. WWS Tehnology, Bucuresti
 6. Sorin Mihai, Brasov
 7. MS Masini, Brasov
 8. Proconsel, Brasov
 9. Palisander Rom Com, Brasov
 10. East European Trade, Targu Mures
 11. Quickwood, Targu Mures

 

„Cum altfel sa venim la EXPOWOOD decat cu CNC-uri?“, spune ferm Dan Pruteanu, proprietarul companiei Wood IQ. A rezervat un spatiu expozitional de 42 mp pentru a expune doua CNC-uri, o varianta cu masa de 2/3 m si una de 1,5/2,5 mp, dotate cu computer profesional, antrenare cu servomotoare si cu masa vacuum pentru placi de MDF si PAL.

 

 

„Vrem sa familiarizam mai bine clientii cu tehnologia CNC pe care le-o oferim, ca sa poata face diferenta fata de cele low-cost. Motivul principal pentru care venim la EXPOWOOD este ca acestia sa aiba posibilitatea sa le vada, sa intre in contact direct cu ele si sa le inspecteze pe viu. Noi nu venim la targ doar cu o masa si doua scaune, ci aducem utilaje! Ne dorim sa educam utilizatorul, sa-i aratam cum functioneaza aceasta tehnologie si dupa ce pleaca de la targ sa aiba niste cunostinte imbogatite cu ajutorul carora isi poate stabili un nivel corect de asteptari. Vrem sa le demonstram ca si CNC-urile fabricate in China pot fi de calitate, precise si la preturi acceptabile, nu comparativ cu cele europene, dar nici low-cost.“, a explicat pe larg, pentru revista INTARZIA & CASTOR, Dan Pruteanu, proprietarul companiei Wood IQ.

 

O alta companie care pune accent pe demonstratii este Nika Utilaje din Bucuresti. „Traim intr-o lume tot mai controlata de software si, din acest motiv, ne dorim ca anul acesta sa le oferim vizitatorilor EXPOWOOD un spatiu generos cu mai multe demonstratii pentru software-urile pe care le comercializam. In felul acesta, prin demonstratii, putem arata adevarata putere a acestor software-uri: Cabinet Vision si Alphacam. Alte puncte forte din portofoliul nostru sunt CNC-urile Masterwood, masinile de pus folie pe cant Fravol, fierastraiele circulare si masinile traditionale Rojek si sistemele de aspiratie si vopsire Coral“, a declarat, pentru revista INTARZIA, ing. Adrian Brosiu, reprezentant vanzari la Nika Utilaje.

 

 

Masini electrice portabile, dispozitive si consumabile:

 1. Andoker Impex, Brasov
 2. Cravcitech, Brasov
 3. Piher Industrias Piqueras SA, Spania
 4. Euroabrazive, Brasov

 

Compania Festool Romania va fi prezenta, ca in fiecare an, la targul EXPOWOOD, impreuna cu unul dintre distribuitorii locali. Mai mult decat atat, Festool a ales sa lanseze aici doua produse noi pe piata!

 

„La EXPOWOOD vom prezenta, in premiera, niste produse noi, pe care le vom lansa chiar la targ. Este vorba despre un aspirator foarte modern, dotat cu bluetooth standard, cu butoane tactile si cu scuturare manuala a filtrului prins din exterior, iar al doilea produs este o masina multifunctionala oscilatoare, pe acumulatori. De asemenea, vom aduce in  stand si atelierul mobil, o noutate tehnologica din toamna anului 2018“, a declarat, pentru revista INTARZIA & CASTOR, Sergiu Muresan, reprezentant Festool Romania. De altfel, vizitatorii targului s-au obisnuit nu doar sa afle informatii ci si sa incerce sculele uzuale din stand. „Vom face galagie si mult praf“, a adaugat Muresan zambind. „Avem tot timpul demonstratii. Clientii vin si testeaza toate produsele noastre. Prima mea participare la EXPOWOOD a fost acum mai bine de 10 ani si vin mereu cu placere pentru ca avem multi clienti locali care participa si cu care ne vedem doar aici la targul EXPOWOOD“, a mai spus Muresan.

 

Instalatii de uscare, exhaustare, cazane, prese:

 1. Hildebrand International, Tasnad/Satu Mare
 2. Seva Group, Brasov
 3. Polytechnik Sieta, Cluj Napoca
 4. Schuko Bad Saulgau&Co Kg GmbH/Germania

 

Fronturi MDF si alte produse din lemn:

 1. Nett Front, Targu Mures
 2. Holzindustrie Schweighofer, Bucuresti
 3. Famos, Odorheiu Secuiesc
 4. Mester Art Technic, Cozmeni/Harghita
 5. Fatip, Sfantu Gheorghe
 6. Ibek, Odorheiu Secuiesc

 

Asadar, targul EXPOWOOD este o platforma de prezentari si demonstratii pentru toti specialistii care activeaza in domeniul prelucrarii lemnului si al productiei de mobila: furnizori de tehnologie, proiectanti, producatori, profesionisti, ingineri si antreprenori.

 

Targul International de Echipamente si Tehnologii Profesionale EXPOWOOD se va desfasura in perioada 11-13 aprilie, la Centrul de Evenimente Lux Divina din Brasov. Detalii pe www.expowood.ro