Exploatarea forestiera necesita o atentie sporita precum si folosirea utilajelor si echipamentelor adecvate

Exploatarea forestiera este un domeniu special care necesita o atentie sporita precum si folosirea utilajelor si echipamentelor adecvate. In ceea ce priveste cablurile forestiere de tractare, este necesar ca acestea sa aiba o calitate buna, sa fie suficient de rezistente si flexibile in acelasi timp.

 Ce inseamna un cablu calitativ?
Un cablu de calitate inalta se remarca printr-o rezistenta crescuta la rupere, strivire si coroziune, precum si un timp indelungat de exploatare. Procesul de compactare (ciocanire) a cablului metalic este un factor important deoarece reducand diametrul acestuia, masa liniara a cablului se reduce, incape mai mult cablu pe tamburul troliului si in acelasi timp sporeste rezistenta acestuia. Netezirea suprafetei cablului ofera de asemenea un mare plus, imbunatatind rezistenta la frecare si deci durata de viata a cablului.

Alfa Cluj SRL prin divizia Gutman, cu o experienta pe piata de peste 24 ani, contribuie la  siguranta exploatarilor forestiere prin furnizarea si productia de cabluri metalice compactate, cu diametre cuprinse intre 10 si 16 mm. Cablurile cu inima metalica si toroane compactate pot fi utilizate si pentru funiculare, tiroliene, foraje sau minerit, acestea fiind capabile sa ofere o sarcina minima de rupere de pana la 224 kN.

Parte a Alfa Cluj (infiintata in 1996), divizia Gutman e specializata pe furnizarea de tehnica de incarcare - descarcare si manipulare a marfurilor. Printre produsele si solutiile comercializate de aceasta, putem mentiona: chingi de ridicare si ancorare marfa, diferite cabluri si sufe din otel, lanturi de sarcina, carlige si inele de ridicare, palane manuale si electropalane, chei de tachelaj, transpaleti, carlige de macara inteligente, sfori si franghii, dispozitive de siguranta si alte dispozitive de ridicare.

Toate produsele firmei (autorizata ISCIR) sunt testate periodic in laboratorul propriu precum si in laboratoare specializate.

 

Se ofera de asemenea posibilitatea verificarii periodice in functionare si reparatia produselor aflate in exploatare la diversi beneficiari.