Ferestrele din lemn in arhitectura Bucurestiului

Bucurestiul, capitala Romaniei, se poate mandri cu o arhitectura bogata, atat in ceea ce priveste mostenirea sa de sute de ani, cat si in ceea ce priveste noile proiecte contemporane tot mai indraznete. Dar, la granita dintre istorie si contemporaneitate, raman cateva elemente comune; dintre acestea lemnul este usor de diferentiat.

 

Foarte somptuoase, cladirile construite in perioada moderna in stil neo clasic, innobileaza zona centrala din Bucuresti. Stilul neoromanesc prinde radacini in aceasta perioada, arhitecti de renume, dand valoare prin combinatia lemn-piatra , unor cladiri importante ale vremii precum Palatul Institutului de Arhitectura Ion Mincu, Biblioteca Centrala Universitara, Casa Manu, sau Palatul Justitiei. Seriozitatea stilului este transferata si caselor in care arhitecti ai vremii precum Arhitect Dimitrie Maimorolu, se impun cu autoritate.

 

 

Lemnul, acest material suprem folosit in proiectarea locuintelor si cladirilor de birouri sau cu alt scop, ramane statornic de sute de ani. Daca acum cateva sute de ani lemnul se incadra perfect in arhitectura Bucurestiului de la acea data, el continua sa fie utilizat si azi, in proiectele moderne, intr-o forma imbunatatita.  

 

Ceea ce putem observa usor, este faptul ca in arhitectura contemporana, lemnul apare in noi configuratii, iar ferestrele din lemn stratificat sunt cel mai bun exemplu. De aceasta data lemnul stratificat vine cu stabilitate si proprietati sporite. Lemnnul stratificat este evidentiat in aceleasi configuratii cu geometrii clasice. Finisajele de calitate imbraca lemnul, iar ca estetica generala, fereastra ramane cu un finisaj impecabil.

 

 

Avantaje tamplarie lemn stratificat cu geam termopan in arhitectura moderna a Bucurestiului

 

Tamplaria din lemn stratificat acoperit cu geam termopan aduce cateva noutati in arhitectura moderna a Bucurestiului, in comparatie cu tamplaria clasica ce se rezuma strict la utilizarea lemnului asa cum il stim de sute de ani.

 

Azi, insa, ferestrele din lemn stratificat cu geam termoizolant devin din ce in ce mai prezente in peisajul arhitectural modern. Acest lucru nu este surprinzator, avand in vedere beneficiile oferite.

 

In primul rand, ferestrele din lemn cu geam termoizolant, beneficiind intretinere la exterior, acolo unde fereastra este cel mai expusa la conditiile meteo extreme au cea mai lunga durata de viata in comparatie cu ferestrele din pvc sau lemn masiv. In plus, aceste ferestre noi din lemn se incadreaza cu usurinta in orice tip de cladire noua, care imbina perfect estetica si functionalitatea. Dincolo de aspectul frumos, elegant si minimalist (fara ornamente), ferestrele din lemn stratificat rezista foarte bine in timp si la tractiune intensa (inchidere - deschidere). Izoleaza foarte bine, pentru ca lemnul este prin natura sa un bun izolator, ceea ce inseamna ca nu va exista un schimb termic intre exterior si interior, in timpul sezonului rece sau cald.

 

Ferestrele din lemn cu drenaje din aluminiu combina uimitor calitatile rezistente ale aluminiului si naturaletea lemnului, motiv pentru sunt perfecte pentru orice tip de constructie moderna. Practic, tamplaria din lemn stratificat satisface toate cerintele si exigentele arhitecturii moderne.

 

Holze Design Industry SRL, va ofera ferestre si usi din lemn, ideale pentru integrarea in ansamblul arhitectural al Bucurestiului. Daca sunteti in cautarea unor solutii pentru tamplarie din lemn sau lemn placat cu aluminiu, ne puteti contacta cu incredere.