Ferestrele din lemn in arhitectura Clujului

Clujul este unul din cele mai mari si importante orase ale Romaniei. In ultimii ani a cunoscut o dezvoltare accelerata, lucru care se observa si in constructiile noi, care adopta stiluri arhitecturale moderne. In plus, Clujul a preluat o mosternire arhitecturala importanta, cu multe cladiri emblema in arhitectura transilvaneana.

 

Plimbandu-ne prin Cluj Napoca, gasim cladiri impresionante construite in stiluri de la Gotic la neogotic. Gasim aici celebra Biserica Sfantul Mihail, cu ferestrele din lemn cu vitralii deosebite, precum si Biserica Reformata Centrala, cu sobrietatea ei si simplitatea edificata. De asemenea, Casa Matia, face trecerea intre stilul Gotic si stilul renascentist.

 

Reamintim si palatele de pe bulevardele centrale, care reprezinta stiluri din renastere si pana la stilul Eclectic. Printre acestea, Palatul Arhiepiscpiei Ortodoxe, Palatul Banffy, Palatul Beldi, Palatul Berde, Palatul de Finante sau Palatul de Justitie.

 

 

Exista mai multe constructii grandioase care isi pastreaza atenticitatea si sunt vizitate anual de sute de turisti si apreciate pentru frumusetea lor. In contrast cu acestea, cladirile noi adopta un stil contemporan, unele cu tente de arhitectura moderna, cu o bogatie de elemente impresionante.

 

 

Unde se situeaza ferestrele din lemn in tot acest peisaj arhitectural complex?

 

In mijlocul discutiei, pentru ca ferestrele reprezinta unul din factorii elementari ce definesc frumusetea si designul unei cladiri. Lemnul este preferat pentru ferestrele multor constructii, din mai multe considerente.

• Ofera o caldura aparte intregului ansamblu, pentru ca lemnul este un material natural deosebit;

• Este extrem de versatil si se pliaza perfect pe stilul specific al fiecarui proiect;

• Poate avea nuante diferite si de fiecare data este la fel de impresionant;

• Este foarte usor de curatat si de intretinut, in comparatie cu alte materiale;

• Ferestrele din lemn sunt extrem de rezistente, lucrul acesta fiind usor de observat la cladirile clujene mai vechi, care inca isi pastreaza ferestrele initiale;

• Lemnul nu mucegaieste, nu se umfla, nu crapa, nu cedeaza in timp in fata intemperiilor;

• Ferestrele din lemn sunt eficiente din punct de vedere energetic, pentru ca nu se incing si nu ingheata; nu permit un transfer de caldura / frig din exterior spre interior;

• Nu in ultimul rand, ferestrele din lemn clujene au un design pretios. Fie ca vorbim de cladiri autentice, fie ca privim spre noile constructii, cu ferestre din lemn, observam ca acestea se remarca prin frumusete.

 

Cum sunt ferestrele din lemn in arhitectura Clujului?

• Ofera linii elegante si sunt impodobite cu sticla expansiva, ce permite accesul spre o priveliste extensa;

• Au materiale si accesorii variate;

• Unele sunt grandioase, supradimensionate (vezi cladirile mari);

• Sunt rezistente, multe din cele vechi trecand cu succes testul timpului;

• Ferestrele din lemn sunt predominante in arhitectura Clujului, ceea ce ofera o imagine urbana unitara.

 

Daca vreti sa va alaturati celor mai inalte standarde in arhitectura arhitecturala clujeana moderna, optati pentru ferestre din lemn Holze. Cu o traditie indelungata in prelucrarea lemnului, la Holze Design Industry suntem 100% pregatiti pentru proiectul dumneavoastra, prin experienta deprinsa in proiectele deja realizate. Contactati-ne pentru sfaturi arhitecturale, inspiratie, proiecte, si cele mai competitive ferestre si usi.