Ferestrele din lemn stratificat in arhitectura contemporana

Casele, indiferent de perioada in care au fost construite si de stilul architectural pe care il reprezinta, poarta o parte din sufletul celui care le-au creat.

 

La fel ca oamenii, casele traiesc, fie ca li se recosmetizeaza sau nu infatisarea. De aceea alegem materialele pentru constructia casei din gama materialelor naturale, deoarece factorul timp isi pune amprenta frumos pe acest tip de materiale.

 

Poezia Bucurestiului, a Clujului, a Timisoarei, a Brasovului si alte localitati semnificative din Romania este data de patrimoniul pastrat al caselor care dau tonul, culoarea si originalitatea stilului de viata local.

 

Ferestrele din lemn stratificat sunt o parte componenta a caselor de valoare, care sustin lucrarea prin stil, originalitate si rezistenta peste decenii si construite corect cu tehnici serioase, chiar peste veacuri.

 

 

Memoria caselor care aduc splendoarea si aerul unic strazilor pe care le colindam pentru a contempla ceea ce arhitectii nostri au construit in aceste zone si care au ramas pana astazi, poate fi cinstita doar prin seriozitatea cu care intretinem aceste monumente ale sufletului romanesc.

 

Nu imbratisam atat de repede derivatele materialelor sintetice si nici a substitutilor care vin cu rezultate rapide, deoarece ofera la schimb aspect neprietenos si iau cladirii ceea ce ii dadea valoare si anume: tinuta.

 

Cand echipezi casa cu ferestre si usi din lemn stratificat, realizate din fibra de valoare si cu finisaje naturale, casa prinde din nou viata si luminozitate. Lemnul stratificat fara nod, in structura de mobilier se impune prin tinuta si acuratete.

 

In reabilitarea cladirilor vechi, fie ca se pot recupera ferestrele din lemn prin reconditionarea lor, fie ca se inlocuiesc cu ferestre din lemn stratificat, venim cu valoare pentru un patrimoniu care nu poate fi batjocorit sau ridiculizat.

 

In constructia caselor noi, Holze vine cu sistem integrat de tamplarie din lemn stratificat, prin folosirea precadrelor Holze pentru protejarea casei si a tamplariilor.

 

Apreciem casele realizate dupa coordonate arhitecturale si apreciem eleganta, de aceea ne implicam si consideram arhitectura contemporana dreptarul care va aduce noi valori atat in zona institutionala cat si in zona rezidentiala prin ferestre din lemn stratificat autentice.