Fidel motto-ului „Totul pentru confectionarea corpurilor de mobilier”, Wood IQ Lohmeyer isi extinde constant portofoliul de produse

In luna mai 2019, compania din Valea Tauber, din sudul Germaniei, va fi din nou reprezentata la LIGNA, in Hanovra, impreuna cu partenerul sau, Nanxing. Wood IQ se dedica masinilor de prelucrare a lemnului pentru confectionarea corpurilor de mobilier si acopera intregul lant de productie in ceea priveste taierea, aplicarea de canturi, gaurirea si frezarea. Masini robuste si de inalta calitate, cu un raport pret/performanta imbatabil si costuri reduse de intretinere asociate cu un serviciu fiabil si direct: asta inseamna LOHMEYER - SMART∙ WOOD ∙WORKING.

 

La standul din acest an fiecare etapa de productie a corpurilor de mobilier va fi prezentata cu  masini dedicate - toate pregatite de functionare. Pe langa masinile deja consacrate, prezente cu succes pe piata, vor fi introduse si noile modele.

 

Pentru taierea panourilor Lohmeyer introduce noul fierastrau orizontal NP330HG. Seria HG este prevazuta cu doua lungimi: 3.300 mm si 3.800 mm. Acest tip de masina este disponibil si ca masa elevatoare. Comparativ cu seria DBS, care a fost deja receptionata cu succes pe piata de profil, seria HG este dotata cu functionalitati suplimentare, printre care:

  • Posibilitatea de a taia pachete de pana la 120 mm grosime.
  • Timpii necesari ciclurilor sunt mai scurti deoarece proiectia panzei de fierastrau si inaltimea barei de presiune sunt controlate in raport cu inaltimea pachetului.
  • Panza principala si panza incizoare sunt antrenate de motoare diferite.
  • Software-ul standard de optimizare minimizeaza consumul de panouri, optimizand taierile.
  • Toate informatiile sunt afisate grafic si in cuvinte pe panoul de comanda, pozitionat ergonomic.
  • In ultimii ani s-au realizat numeroase noi conexiuni la software-uri externe de optimizare.

 

In ceea ce priveste fierastraiele circulare cu formatizat, la standul de targ va fi prezentat noul model rafinat FKS 355 IQ. Masa mobila din aluminiu anodizat ce culiseaza pe 2 sisteme cu role, asigura precizia taierii de lunga durata. Cu grila de ghidare actionata CNC care a fost preluata de pe modelul mai vechi fiind dovedita de piata a fi foarte stabila, noul FKS 355 IQ aduce un plus de valoare si s-a consacrat deja cu succes in primele luni ale acestui an.

 

Masinile industriale pentru aplicarea de canturi de la Lohmeyer din seria KAM 780 IQ au fost introduse la Ligna 2017. Cererea ridicata din partea utilizatorilor si a clientilor industriali a determinat Lohmeyer sa adauge mai multe serii portofoliului sau. Ca rafinament sistematic al KAM 780 IQ, Lohmeyer prezinta KAM 792 IQ cu un sistem PU si un sistem de retur a pieselor la Ligna 2019. Seria KAM poate combina viteza mare de alimentare cu flexibilitate maxima. Alimentarea automata de canturi si unitatile duble reglabile pneumatic (frezare fina si razuirea cantului profilat) sunt baza perfecta pentru o productie industriala flexibila. Sistemul de adezivare permite schimbarea rapida a diferitor culori ale canturilor. Unitatea de pre-topire asigura o temperatura optima a adezivului in orice moment si protejeaza adezivul de ardere.

 

Sistemul cu curea in V intarita cu fibre maximizeaza stabilitatea si sincronicitatea transportului piesei de prelucrat si protejeaza suprafata panoului. Diferitele dispozitive de pulverizare, periile oscilante de lustruit si cele opt racorduri de aspiratie protejeaza sculele si asigura o suprafata curata a piesei de prelucrat, astfel incat masina sa poata lucra cu precizie. Acest lucru asigura un finisaj perfect chiar si la viteze mari de rulare.

 

Viteza de alimentare a KAM 792 IQ este de pana la 26 m/min in functie de agregatele selectate, atunci cand este activata rotunjirea coltului, viteza maxima de alimentare este de 20 m/min. La fel ca toate masinile Lohmeyer, KAM 792 IQ obtine un raport optim de pret/performanta. Lohmeyer poate livra si sistemele de retur a pieselor prelucrate.

 

 

1 Masina industriala de aplicat cant KAM 792 IQ

 

Mai mult, Lohmeyer va prezenta la LIGNA o linie de NESTING complet automata cu imprimanta de etichete si manipularea panourilor semi-format (2.800 x 2.070 mm).

 

Masa elevatoare hidraulica (sarcina 3.000 kg) ridica automat panourile la nivelul imprimarii etichetelor, inainteaza panoul si aliniaza automat la pozitia corecta. La statia de incarcare, piesa de prelucrare este ridicata de patru cupe de aspiratie cu vid si transportata in conditii de siguranta si fara probleme pe masa de lucru. Grupul de gaurire este dotat cu 10 burghie verticale. Dupa prelucrare, piesele sunt transportate usor din masina pe o banda transportatoare de iesire.

 

Senzorul de masurare si suportul pentru scule asigura o ajustare si o schimbare eficienta si necomplicata a sculelor. Numeroasele sisteme de extractie asigura o masa de lucru curata, frezare fara reziduuri si piese prelucrate curat. Lubrifierea automata a statiei de incarcare si a centrului de prelucrare CNC reduce intretinerea la minimum.

 

Software-ul dedicat pentru NESTING ajuta la programarea facila ce poate fi executata direct in atelier,  suportul DDX acoperind totul, de la importul de fisiere XML, generarea automata a codurilor DIN, re-prelucrarea pieselor de prelucrare, procesele de optimizare pana la etichetarea pieselor de prelucrare individuale si a diferitelor functii, cum ar fi proiectarea pieselor de prelucrare din interiorul placii.

 

Sistemul accepta fisiere standard XML si ofera interfete deschise pentru conectarea la aproape toate software-urile de mobilier conventionale. Formatul XML este accesabil in mod gratuit de catre client.

 

 

3 Linie de NESTING  BAZ 895n IQ

 

 

In domeniul tehnologiei de prelucrare CNC, Lohmeyer introduce pe piata un numar de masini noi, cu ocazia LIGNA 2019.

 

Centrul de prelucrare NCB2806 este disponibil pentru gaurirea precisa a panourilor orizontale din toate partile la viteza mare. Gaurile de perforare orizontale sunt furnizate automat pe un centru de prelucrare CNC orizontal. Piesa de prelucrat etichetata anterior este scanata convenabil de un cititor de coduri de bara. Software-ul de NESTING DDX a furnizat deja datele necesare cand au fost create toate operatiile necesare. Datorita unui senzor optoelectronic, perforarea se efectueaza automat dupa ce placa este pozitionata pe masa de lucru. Cilindrii de pozitionare laterali si dispozitivul de aliniere laterala telescopica sprijina pozitionarea si fixarea panoului pe masa de lucru. Cilindrii de presiune din partea de sus apasa ferm pe suprafata placii - aceasta combinatie asigura rezultate de inalta calitate pentru perforare.

 


4 Masina de gaurit CNC NCB2806 va fi prezentata in combinatie cu linia de NESTING BAZ 895n IQ

 

Portofoliul de produse este, de asemenea, completat cu o masina de gaurit cu alimentare continua CNC pentru gaurirea laterala de deasupra si gaurirea orizontala pe cele trei laturi. N2508 este dotat cu doua platforme, fiecare cu doua suporturi, care transporta in total patru unitati de gaurit selectabile individual si un total de 84 de burghie verticale selectabile separat si 16 orizontale. Este proiectat pentru o performanta ridicata. Oricare doua placi sau o piesa de prelucrare pot fi prelucrate simultan cu toate cele patru unitati de gaurit. Datorita structurii incrucisate a celor patru unitati de gaurire se pot reproduce eficient un numar mare de modele de gaurire.

 

Fiecare unitate de prelucrare este actionata de servomotoare separate (16 in total). Transportatorul cu role pentru masa de incarcare si de descarcare cu banda transportatoare permit masinii sa fie integrata intr-o linie automata de productie.

 

Date tehnice:

 

Dimensiunile piesei de prelucrare

• lungime (statii de lucru duble):  250 – 2.500 mm (2 x 250 -2 x 1.300 mm)

• latime: 120 inaltime:   12 - 50 mm

• spatiu de lucru: 3.000 mm x 800 mm

 

Unitate de gaurit

• burghie verticale: 21 x 4

• burghie orizontale: X=3 x 4, Y=2 x 2

• viteza de rotatie:  4.000 rpm

 

Viteze max. de deplasare

• axa X:  80 m/min

• axa Y:  80 m/min

• axa Z: 20 m/min

• viteza max. de transport: 80 m/min

 

Pompa de vacuum:  5,5 kW, 160 m³/h, 0,5 kg/cm2

Extractia prafului: 200 mm x 4, viteza de extractie min. 28 m/s

Aer comprimat: 7 kg/cm2

Specificatii de ordin electric: 41 kW, 400 V, 3 faze, 50 Hz

Dimensiunile masinii: 11.200 × 2.100 × 2.300 mm

Greutate:  5.000 kg

 

 

5 Masina de gaurit cu alimentare continua CNC N2508

 

Cu NCB2412, Lohmeyer introduce pe piata o masina de gaurit CNC pe 6 laturi. Intr-o sigura operatiune pot fi gaurite sase laturi si pot fi canelate atat partea superioara cat si partea inferioara. Masina este dotata cu doua grinzi transversale si doua axe de 3,5 kW. Platforma ofera o mare stabilitate si posibilitati de prelucrare cu un bloc de gaurire superior si inferior. Toate axele sunt antrenate de servomotoare. Sistemele duble de prindere puternice si receptive si dispozitivul de aliniere automata a partii laterale permit o prelucrare rapida si fara probleme. Datorita ghidajelor robuste si continue se asigura o viteza mare de prelucrare.

 

Date tehnice:

 

Dimensiunile piesei de prelucrare

• lungime: 220 - 2.550 mm

• latime: 250 - 1.200 mm

• inaltime:  12 - 50 mm

 

Dimensiuni de prelucrare

• axa X:  2.400 mm

• axa Y: 1.200 mm

• axa Z: 70 mm

 

Masa de lucru: masa pe perna ne aer din HPL si din otel

 

Viteze max. de deplasare

• axa X: 110 m/min

• axa Y: 75 m/min

• axa U: 110 m/min

• axa Z: 30 m/min

 

Axe principale: 2 x 3,5 kW, ER25, 18.000 rpm

 

Unitate de gaurit

• burghie verticale: 12 (partea superioara) + 9 (partea inferioara)

• burghie orizontale: 8 (X 2x2, Y 2x2)

• diametru max. burghiu: 35 mm        

• distanta burghie alaturate: 32 mm:       

• turatie: 4.000 rpm   

• coada burghiu: 10 mm

• Aer comprimat:  0,6-0,7 MPa

• Extractia prafului: 2 iesiri: inferioara 125 mm × 1, superioara[ 150 mm × 1, min. 28 m/s

• Descarcare: masa standard de aer (lungime 1.500 mm)

• Suflanta de aer: 2 kW,  duza de aspiratie cu diametru 60 mm

• Specificatii de ordin electric: 19,4 KW, 400 V, 3 faze, 50 Hz

• Dimensiunile masinii: 5.900 x 2.640 x 2.100 mm

• Greutate:  3.500 kg

 

6 Masina de gaurit CNC sase laturi NCB2412

 

 

Persoana de contact Germania:

Wood IQ GmbH Lohmeyer

Dl. Peter Lohmeyer

Robert-Koch-Str. 1

D-97941 Tauberbischofsheim

Tel.: +49 93 41 89 56 8-0

Fax: +49 93 41 89 56 8-10

 info@lohmeyer-iq.com

 

Persoana de contact Romania:

TEHNOHOLZ GROUP SRL DANIBRUM

Dl. Mihai Vatavu

Str. Crinului 15

605200 Comanesti

Tel.: +40 75 63 15 91 9

Fix : +40 23 43 73 34 8

sales@danibrum.ro