Fierastraul LT15 renumit la nivel mondial de la Wood-Mizer este acum portabil

Wood-Mizer prezinta o noua versiune a popularului fierastrau LT15 care extinde domeniul de utilizare al acestei game de fierastraie, in special in debitarea la comanda de busteni.

Gama de fierastraie LT15 reprezinta o familie mare de fierastraie Wood-Mizer care include cateva modele populare, precum LT15START, LT15CLASSIC, si LT15WIDE. “Pana in anul 2017, Wood-Mizer oferea un trailer pentru fierastraiele LT15, dar respectivul trailer era destinat doar transportului dintr-un punct in altul. Dupa ajungerea la destinatie, era necesara dezasamblarea fierastraului si instalarea sa pentru utilizare la fel ca orice alt fierastrau stationar,” ne explica Roman Frontczak, Wood-Mizer Corporate R&D Director. “Acum am reproiectat complet modelele LT15START si LT15CLASSIC, adaptandu-le pentru utilizare ca fierastraie portabile, ceea ce inseamna ca operatorul poate debita in timp ce se afla pe trailer.”

 

 

Pachetul de remorcare include un ax intre roti, cuplaj cu roata de sprijin, mecanism de franare (doar pentru trailerul de 1300 kg), 8 stabilizatoare ajustabile, bara de lumini, lumini de pozitionare laterala si ghidaje. Optional, rampele de incarcare de busteni si troliul manual pot fi adaugate pentru incarcarea facila a bustenilor pe patul fierastraului. Sistemul este proiectat pentru toate modelele LT15START si LT15CLASSIC cu configuratie de sectiuni de pat S3 Type.

 

 

Exista doua tipuri diferite de axe de diferite capacitati: 750 kg greutate bruta pentru modelul mai mic LT15START si 1300 kg greutate bruta pentru modelul LT15CLASSIC. Trailerul cu ax de capacitate 1300 kg are instalat un mecanism de franare. 

 

Pentru a opera fierastraul dupa transport, operatorul trebuie sa aseze si sa regleze opt stabilizatoare ale fierastraului pentru a nivela patul, indeparta aparatorile de deasupra volantei si trage stiftul care fixeaza stalpul pe durata transportului. Apoi fierastraul este pregatit de operare.

 

 

Fierastraul LT15 portabil este livrat dezasamblat cu capul de taiere si sectiunile patului pe un palet, iar pachetul trailerului pe alt palet. Daca un client urmeaza sa transporte fierastraul portabil LT15 pe drumurile publice, este necesar sa inregistreze trailerul prin folosirea documentelor de omologare emise de Wood-Mizer. In acest caz, ansamblul fierastraului trebuie sa fie realizat de un tehnician Wood-Mizer.

 

“Comparativ cu fierastraul stationar LT15, au existat o multime de modificari in designul stalpului, capului de taiere si sectiunilor patului fierastraului,” continua dl. Roman Frontczak. “Am marit stabilitatea patului in timpul transportului. Toate firele necesare pentru iluminare au fost plasate inauntrul patului. In aceasta noua versiune de fierastrau, panoul de control si scara de inaltime a capului de taiere au fost montate in doua pozitii, adecvate fie pentru operarea stationara, fie pentru cea mobila.”   

 

Datorita numeroaselor modificari in designul fierastraului, Wood-Mizer nu ofera un pachet separat de trailer ca si kit de modificare pentru versiunile anterioare de fierastraie LT15.

 

Gama de fierastraie LT15 a fost produsa de mai multi ani si a devenit optiunea categorica pentru numerosi proprietari de ateliere de prelucrarea lemnului de pretutindeni din lume. Cele mai remarcabile caracteristici ale fierastraului LT15 sunt fiabilitatea, durabilitatea si operarea simpla la un pret convenabil. Noul fierastrau portabil LT15 genereaza beneficii suplimentare pentru micile ateliere, fermieri, detinatori de proprietati silvice si pasionatii de prelucrarea lemnului.

 

Contactati reprezentantul dvs. local Wood-Mizer pentru a afla mai multe si a beneficia de o oferta.

 

Str. Fabricii Nr. 6, Sura Mica

557270 Jud. Sibiu

Info utilaje: +40 755 20 20 30

Email: office@woodmizer.ro

www.woodmizer.ro