Forest Romania 2019 – Targ forestier in aer liber

Forest Romania 2019 – Targ forestier in aer liber. Demonstratii practice (5 – 7 Septembrie 2019, Zizin, judetul Brasov): Platforma de comunicare a noilor tehnologii forestiere, pentru specialistii in managementul durabil al padurilor, exploatare forestiera sustenabila si prelucrarea lemnului; Competitia PRODUSUL ANULUI 2019; Program dinamic, cu demonstratii practice; Ziua Forestierului sarbatorita la Forest Romania 2019

 

A 3-a editie a expozitiei FOREST ROMANIA se va desfasura in perioada 5 – 7 Septembrie (Zizin, jud. Brasov), aducand in atentia specialistilor din domeniu subiecte de dezbatere actuale si propunand ca tema centrala in anul 2019 „Gestionarea durabila a padurilor- contributie activa la protejarea climei”.

 

 Noul concept de organizare a spatiului expozitional – totul intr-un singur loc

 

FOREST ROMANIA ofera posibilitati variate, atat pentru prezentarea de produse si servicii in standuri de expunere, cat si pentru efectuarea de demonstratii practice, pe suprafete generoase, amplasate de-a lungul aleii de vizitare a expozitiei - toate intr-un singur loc.  Organizarea spatiul expozitional in anul 2019 ia in considerare sugestiile partenerilor si expozantilor nostri, zonele dedicate standurilor pentru expunere si zonele pentru demonstratiile practice aflandu-se pe pajistea situata la liziera padurii, intr-un cadru care ofera conditii optime pentru prezentarea intr-o maniera profesionista a modului in care functioneaza produsele prezentate de catre participanti.

 

 

 

NOU 2019! Premiile pentru Inovatie PRODUSUL ANULUI 2019

La editia acestui an se lanseaza competitia PRODUSUL ANULUI 2019, in cadrul careia sunt premiate inovatiile ce servesc drept model in domeniul forestier. Comisia formata din experti neutri va premia produse care intrunesc urmatoarele criterii: importanta practica, impactul asupra activitatii firmei si asupra fortei de munca, efectele asupra mediului si asupra consumului de energie. Firmele expozante care doresc sa se inscrie in competitie, pot solicita documentatia de participare la adresa: r.mares@dlg.org, pana la data de 15 august 2019.

 

Impreuna cu partenerii FOREST ROMANIA sunt organizate in cadrul targului o serie de evenimente menite sa informeze publicul vizitator asupra noilor tendinte si inovatii in sectorul forestier. Astfel, FOREST ROMANIA devine locul de intalnire pentru un public specializat, format din experti, reprezentanti din domeniile stiinta, industrie, asociatii de profil, precum si specialisti practicieni din sectorul silvic.

 

Evenimente din programul FOREST ROMANIA 2019:

 

1. LOGGING ARENA

O atentie deosebita in cadrul evenimentului este acordata forwarderelor, prezentate pentru prima data in actiune, pe un circuit. In acelasi timp, se vor prezenta masini si utilaje pentru recoltare, manipulare si  transport al lemnului. Firmele producatoare au la FOREST ROMANIA oportunitatea de a face prezentari atractive si demonstratii practice direct din standul de prezentare.

 

2. Demonstratii cu instalatii cu cabluri

In zona special amenajata, companiile din domeniu vor prezenta zilnic catre publicul specializat echipamentele de instalatii cu cabluri, in cadrul unor demonstratii practice, informand astfel vizitatorii asupra ultimelor noutati in acest domeniu.

 

3. DLG Special – Demonstratii practice:

  • Perfect Plant: Metode de impadurire. Strategii privind impadurirea
  • Safe Harvesting: Securitate si protectia muncii
  • Road building
  • Wood measurement

 

4. Forum, conferinte, intalniri cu specialistii din sector:

  • Drumuri forestiere – Constructie. Mentenanta. Cadru legislativ
  • Tendinte pe piata fortei de munca
  • Lemnul – de la recolta la produs finit.

 

5. NOU 2019:  Pavilionul oficial al Germaniei

Raspunzand nevoilor de dezvoltare , transfer de know-how si tehnologie performanta pentru piata din Romania, la editia 2019 este organizata o zona dedicata companiilor germane care doresc sa promoveze produse si servicii inovatoare catre sectorul forestier romanesc. Proiectul „Gestionarea sigura si durabila a padurilor prin tehnologie forestiera inovatoare din Germania” este finantat de BUNDESMINISTERIUM FÜR ERNÄHRUNG UND LANDWIRTSCHAFT

 

6. NOU 2019:  Competitia STIHL®TIMBERSPORTS®

Spectaculozitate, actiune si distractie antrenanta, toate reunite in cadrul demonstratiilor STIHL®TIMBERSPORTS®. Vizitatorii pot demonstra intr-un cadru sportiv, abilitatile de manuire a toporului, joagarului si motoferastraului.

 

7. NOU 2019: Evaluarea trofeelor de vinatoare si concurs tematic

Multe trofee de vanatoare, de clasa mondiala, au fost colectate din Muntii Carpati.

Aici sunt specii de vanat care reflecta in trofeele lor conditiile naturale ecologice si ecosistemele de apa oferite de lantul carpatic. In cadrul FOREST ROMANIA se va realiza o evaluare a unor astfel de trofee ​​de catre expertii CIC , precum si un concurs adresat studentilor cu tema "Cele mai importante elemente ale evaluarii trofeelor ​​CIC pentru speciile ecoregiene carpatice"

 

Ziua Forestierului sarbatorita la Forest Romania 2019

 

Organizata in fiecare an de catre Asociatia Forestierilor din Romania - ASFOR, Ziua Forestierului va avea loc Vineri, 6 septembrie in cadrul Forest Romania. La eveniment vor fi prezenti principalii stakeholderi din acest domeniu.

 

 

FOREST ROMANIA este organizat de catre DLG InterMarketing, cu sprijinul Ocolului Silvic Ciucas R.A. Tarlungeni, in cooperare cu Asociatia Forestierilor din Romania – A.S.F.O.R., Asociatia Administratorilor de Paduri din Romania – A.A.P. si Universitatea Transilvania din Brasov, Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere. Editia 2019 are alaturi ROMSILVA – Regia Nationala a Padurilor, ca Partener Tehnic.

 

 

Informatii suplimentare despre Forest Romania 2019 sunt disponibile online: www.forestromania.com, pe pagina de Facebook/ ForestRomaniaFair sau pe canalul de YouTube al DLG InterMarketing.