GSS WOODEX - Unic distribuitor WRAVOR in Romania

Solutia de debitare cherestea cu Ferastraie panglica orizontale WRAVOR propusa de GSS WOODEX, se adreseaza fabricilor de cherestea mici si mijlocii sau fabricilor de produse finite care doresc sa debiteze direct la calitatea si grosimea necesara sau doresc sa-si modernizeze fluxul pentru a  oferi cherestele speciale. 

Cu ferastrau de constructie inclinata, axe speciale pentru lifting si sistem special de avans, Wravor asigura o taiere de calitate la viteze mari de lucru, productivitatea crescand in cazul utilizarii de panze cu dantura dubla pentru taierea in ambele sensuri.

Ferastraul panglica orizontal tip WRC pentru capacitati mici-medii se ofera in 3 variante de diametru volanta 1050, 1150 si 1200 mm. Cu puteri motoare principale de 15-55 kW si latime panglica 100-150 mm, sunt adecvate pentru debitare busteni cu diametre de pana la 1200 mm.

 

 

Ferastraul panglica orizontal WRC-1250 respectiv WRC-1550 sunt utilaje de ultima generatie care au cumulat lunga experienta a firmei WRAVOR in acest domeniu. 

Echipate cu motoare de 55 sau 75 kW si controlate de invertere pentru avans si lifting, ferastraiele 1250 si 1550 dezvolta capacitati de pana la 35-40 mc busteni/schimb, in functie de echipare si factori ca: busteni, grosimi de taiere, calitate si tip panze utilizate etc.

 

 

Echipat cu scaun ergonomic, pupitrul poate fi pozitionat pe masina sau la distanta, astfel incat sa permita operatorului o vizualizare buna a zonei de incarcare busteni, taiere si evacuare cherestea. Pentru setarea manuala a grosimii de taiere, masina este echipata standard cu sistem senzorial cu disc si rigla gradata, iar pentru taierea in mod automat este dotat cu computer avansat cu memorii si programe speciale.

Pentru accesarea usoara a comenzilor, pupitrul este echipat cu doua joystick-uri si pedale pentru controlul total al comenzilor ferastraului si al echipamentelor de pe batiu.

 

 

Pentru utilizarea unui numar cat mic de personal operator, fixarea traseului optim al produselor debitate si implicit asigurarea unei capacitati de debitare mai mare, pot fi echipate cu sisteme de mecanizare pentru alimentare cu busteni, evacuare si transfer cherestea la circularele de prelucrare.

 

 

Avantaje ale debitarii cu panglica orizontala: 

- constructie robusta si simpla in intretinere

- nu necesita fundatie, ci numai o suprafata plana betonata

- punerea in functie este rapida, cca 3-4 zile

- operatorul deplasandu-se odata cu unitatea mobila, poate vedea perfect suprafata lemnului si poate decide optim grosimea de taiere.

- rentabila chiar si la diametre mici de bustean

- adecvata pentru debitarea bustenilor lungi in grinzi din lemn de rasinoase cu lungimi de 8-12 m

- este ideala in cazul capacitatilor de pana la 30-40 mc bustean/schimb

Pentru spintecarea cherestelei WRAVOR a dezvoltat Circularele de tivit cu panze reglabile pentru grosimi de taiere de 100-160 mm, iar pentru grosimi de pana la 200-240 mm Circularele de spintecat cu doi arbori.

Cu motoare principale de 22 si pana la 45 kW, permit spintecarea cherestelei cu latimi maxime de 1000 mm. Sunt prevazute cu banda evacuare rumegus si optional cu perii integrate pentru curatare cherestea si computer pentru pozitionare digitala panze.

 

 

Pentru debitarea cu pierderi minime a prismelor in lamele, WRAVOR a dezvoltat un Ferastrau panglica tip RESAW cu taiere dus-intors, derivat din varianta standard dar cu cateva caracteristici speciale: ghidaje liniare ce asigura o taiere de precizie la viteze mari de lucru, grife speciale de fixare prisme, sistem de racire panza in timpul taierii, unitate dubla de evacuare rumegus. 

Pana in prezent sunt in functiune peste 30 de astfel de linii la marii producatori de parchet stratificat sau la furnizorii acestora de materie prima.

 

 

Pentru detalii suplimentare si gasirea de solutii adecvate in prelucrarea primara va stam dispozitie.

GSS WOODEX SRL Bucuresti

www.gsswoodex.ro