Hranirea ursilor din zona Brasovului se va realiza cu ajutorul funicularelor IRUM.

IRUM a demonstrat inca o data ca este un pioner in domeniu si se adapteaza dupa cerintele din piata. Detinerea propriului Centru de Cercetare si Dezvoltare, dar si a sectiilor de productie integrate, permit producatorului roman sa dezvolte si sa adapteze produsele astfel incat sa satisfaca orice nevoie.

 

IRUM a raspuns cu entuziasm acestei cereri, proiectul prevazand realizarea unui spatiu ingradit de peste 60 hectare intr-o zona de padure, unde se doreste introducerea puilor de ursi orfani sau a exemplarelor care patrund in zonele populate de oameni si creaza probleme de siguranta. Capacitatea parcului va fi de aproximativ 60 exemplare, hranirea acestora fara contact uman fiind esentiala pentru formarea lor si deconectarea de obiceiul de a cauta hrana in zone populate de oameni.

 

 

Produsele propriu-zise IRUM au fost dezvoltate astfel incat sa cuprinda carucioare mobile care au capacitate de descarcare comandata, acestea fiind proiectate si atasate pe sistemul de cabluri a funicularului, acest sistem permitand hranirea intr-un mediu controlat, de la o distanta de pana la 1000 m, a animalelor salbatice.

 

 

Componentele principale ale funicularului sunt grupul funicular (este elementul ce produce puterea necesara transportului), caruciorul distribuitor de hrana si linia de cablu purtatoare, pe care se deplaseaza caruciorul distribuitor de hrana si care delimiteaza zona in care hrana se poate distribui. Grupul funicular si statia de incarcare este pozitionata la periferia parcului, locatiile in care se va livra hrana fiind la sute de metrii departare de acest loc.

 

IRUM a propus varianta cea mai potrivita, care respecta toate cerintele proiectului, producatorul roman adaptand sistemul de transport propriu-zis astfel incat sa indeplineasca obiectivul clientului, oferind o solutie eficienta si durabila. Nu doar ca acestea au fost deja fabricate in sectiile producatorului roman, dar au fost si livrate catre client.