IRUM, producatorul roman de tractoare, la aproape 70 de ani de la infiintare, lanseaza o noua generatie de utilaje forestiere

IRUM, companie cu capital privat integral romanesc, unde isi desfasoara activitatea peste 500 de oameni, este o fabrica integrata pe orizontala, ce detine toate sectiile de productie. De la o turnatorie moderna, prelucrari metalice, confectii metalice, tratamente termice si acoperiri metalice, pana la montajul final, in cadrul fabricii noastre parcurgem toate etapele necesare pentru a produce tractoare romanesti.

 

Dupa o serie de investitii masive in tehnologie, IRUM, prin centrul de cercetare si dezvoltare iFOR a ajuns la momentul in care lanseaza noua versiune a celui mai iubit utilaj din domeniu forestier romanesc, TAF 690.
 

 

Noul model, TAF 690 S5, va fi destinat atat pietei din Romana, cat si din toata Europa si America. Vine cu un design nou si propriu, cu o cabina regandita pentru un confort cat mai bun pentru operator si, bineinteles, pentru siguranta acestuia, dar si cu multe imbunatatiri in zona tehnica.

 

Avem un nou motor Perkins, cu stagiu de poluare V, mai puternic cu 40% decat cel anterior, o transmisie complet noua, cele mai performante punti, care se regasesc si pe cele mai consacrate modele de utilaje din lume, linie de cardane si cutie de distributie noi.

 

 

Toate acestea sunt posibile datorita investitiilor masive din ultima perioada, facute in zona de productie. Peste 7.000.000 de euro au fost investiti in retehnologizare cu utilaje de ultima generatie, iar prin intermediul acestora am reusit sa crestem semnificativ productivitatea si calitatea pieselor.

 

Totodata, nivelul de performanta al noului utilaj forestier este posibil datorita unei serii de parteneriate cu unii dintre cei mai mari jucatori la nivel mondial din domeniul proiectarii de subansamble si prin munca a peste 30 de ingineri IRUM care au reproiectat si testat toate componentele noi ale lui TAF 690 S5.

 

Inca de la inceputul acestui proiect, un obiectiv foarte important a fost acela de a pastra un raport calitate-pret foarte avantajos pentru client, astfel incat o foarte mare realizare  este aceea ca, desi am imbunatatit considerabil performantele utilajului, consumul este asemanator cu cel al vechiului model.

 

 

Utilajul a trecut cu brio toate testele facute pe diferite standuri pentru anduranta, atat cele de tip Dyno pentru motor, cat si cele pentru utilaj in sine. Dupa acestea a urmat o perioada de testare efectiva la lucru in padure, in mai multe zone din tara, unde a efectuat peste 1.000 de ore, in cele mai vitrege conditii de exploatare.

 

 

Noul TAF 690 S5 a fost lansat vineri, 01 octombrie 2021, in cadrul Zilei Forestierului, eveniment organizat de ASFOR. Precomenzile se pot face incepand cu luna noiembrie, iar productia de serie va incepe in ianuarie 2022.