KEMIXEL - Ignifugant ecologic pentru lemn

S.C. Mopeka Impex S.R.L. producator roman din  Timis, are ca domeniu de activitate: cercetarea, dezvoltarea, productia si comercializarea de emulgatori, detergenti industriali, produse de uz casnic si produse chimice auxiliare pentru diverse industrii, toate pe baza de agenti activi de suprafata, ecologici.

 

Pentru industria lemnului va supunem atentiei urmatoarele produse, MEDALIATE CU AUR LA TARGUL CONCEPTUM DE LA BRUXELLES IN 2010 PENTRU INOVATIE SI SUSTENABILITATE:

 

Produsul KEMIXEL 1 fabricat pe baza de fosforamide complexe, este destinat ignifugarii lemnului si a derivatelor acestuia, din interiorul constructiilor, in scopul reducerii inflamabilitatii (datorita peliculei formate, lemnul este protejat impotriva atacurilor acarienilor si a altor daunatori, acestia neputând patrunde in lemn). 

 

 

Produsul se aplica nediluat prin pensulare, pulverizare sau imersie, in conditii ambientale normale, la temperaturi cuprinse intre 10oC si 40oC. Pentru protejarea eficienta, se recomanda ca materialele acoperite sa aiba o umiditate de maxim 18%. Se vor aplica doua straturi, la un interval de minim 24 ore, dupa uscarea stratului precedent.

 

Consum specific (pentru lemn) interior, pentru doua straturi  0.25 ± 0.05 kg/mp
Clasa de reactie la foc: B- s1,d0


Produsul KEMIXEL 2,  realizat pe baza de fosforamide complexe si copolimeri acrilici,  este destinat ignifugarii lemnului si a derivatelor acestuia din interiorul constructilor precum si pentru ignifugarea suprafetelor exterioare din lemn, acoperite care nu vin in contact direct cu solul.

 

Pelicula  formata protejaza lemnul impotriva actiunii distructive a umiditatii, a mucegaiului  si a ciupercilor, prin crearea unei pelicule hidrofuge si fungistatice, asigurind o protectie antiseptica foarte buna. Aceasta pelicula determina cresterea  durabilitatii naturale a lemnului prin stabilizarea dimensionala, scaderea considerabila a inflamabilitatii si a riscurilor de atacuri biologice al urmatoarelor specii de ciuperci: Chaetomium globusum Kunze, Alternaria tenius Ness, Stachybotrys atra Corda, Paecilomyces variotti Bainier si Trichoderma viride Persom ex Fries.

 

Produsul KEMIXEL 2 se aplica nediluat prin pensulare, pulverizare sau imersie in conditii ambientale normale, la temperaturi cuprinse intre 10oC si 40oC. Pentru protejarea eficienta, se recomanda ca materialele acoperite sa aiba o umiditate de maxim 18% pentru sarpante, iar pentru lambriuri si alte elemente decorative, umiditatea trebuie sa fie de maxim 10%.

 

Consum specific exterior, pentru trei straturi de KEMIXEL 2  este de  0,35 kg/mp Clasa de reactie la foc: C-s1,d0.

 

S.C. Mopeka Impex S.R.L. 
Str. Infratirii nr. 10, Recas, Jud. Timis, Romania


Pentru detalii si suport tehnic va stam la dispozitie la tel: 0740.422.601, 0737.517.072.
e-mail: office@mopeka.ro; www.mopeka.ro • Facebook: @mopekaofficial