Maraton expozitional de constructii, mediu, energie, ambientari si amenajari peisagistice - Intre 8 si 11 martie, la ROMEXPO

Romexpo organizeaza intre 8 si 11 martie 2018 cele mai importante targuri din domeniul constructiilor, instalatiilor termice, mobilei, ambientarii, designului interior sau exterior, industriei textile, protectiei mediului si energiei. Companii autohtone si internationale isi vor prezenta produsele si serviciile pe parcursul a patru zile de maraton expozitional, la: 

 

 

• Construct Expo
• Ambient Expo 
• Expo Energie 
• Romtherm 
• Romenvirotec 
• Mobila Expo
• Expo Flowers & Garden
• Modexpo 
• Antique Market
 
 
 
CONSTRUCT EXPO, cel mai mare targ de tehnologii, echipamente, utilaje si materiale,  reuneste firme importante din domeniu, fiind o ocazie pentru antreprenorii si expertii in constructii sa dezbata subiecte la zi despre tendintele, politicile si viitorul industriei de resort. Construct Expo se adreseaza si publicului larg interesat de echipamente si utilaje pentru uz propriu. 

Pe langa componenta expozitionala, evenimentul beneficiaza si de o serie de activitati conexe menite sa aduca laolalta specialisti (ingineri, arhitecti, manageri), asociatii, autoritati de la nivelul administratiei centrale, producatori, importatori si distribuitori de produse si servicii dedicate tuturor categoriilor de constructii. 

CONSTRUCT EXPO se desfasoara intr-unul din noile spatii expozitionale pe care Romexpo le-a finalizat in 2017, Pavilionul B2. 

#reCONSTRUIM, 1200 de specialisti, 120 de teme de dezbatere! 

Noutatea editiei 2018 a Construct Expo inseamna organizarea evenimentului #reCONSTRUIM, cu format de hackathon, care va reuni 1200 de specialisti (arhitecti, ingineri, avocati, economisti) si studenti, viitori specialisti. Pe parcursul celor 4 zile, acestia vor dezbate 120 de teme de interes din domeniul constructiilor. Evenimentul este organizat de initiatorii primului hackathon de arhitectura cu 300 de specialisti, NOVEMBarh, desfasurat in noiembrie 2017. 

Pe parcursul fiecarei zile a #reCONSTRUIM, specialistii participanti se organizeaza in echipe de cate 10 (1 team-leader, 3 arhitecti, 3 ingineri, 1 avocat, 1 economist / dezvoltator imobiliar / specialist din alt domeniu relationat cu cel al constructiilor si 1 student). 300 de specialisti isi vor aduce ideile mai aproape de realizare  in fiecare zi, la 30 de mese.  

De asemenea, timp de o ora, in fiecare dintre zilele #reCONSTRUIM, se vor organiza tururi de networking ale specialistilor in Pavilionul B2 - Romexpo, pentru ca acestia sa intre in legatura directa cu reprezentantii companiilor expozante si pentru a se informa sau a achizitiona produsele si serviciile acestora. 

Subiectele dezbatute in cadrul #reCONSTRUIM, eveniment conex al Construct Expo, se vor incadra in 4 teme majore: 
• Ziua I – 8 martie
Tema principala: SAFETY -  Securitate la incendiu, cutremur, scoli sigure
• Ziua II – 9 martie 
Tema principala: LEGISLATIE - Codul constructiilor, ITP pentru constructii, sincronizare legislativa, simplificarea procesului de avizare 
• Tema principala – FINANCIAR:
- preventia costa de sapte ori mai ieftin decat dezastrul, 
- proiectul de exploatare - criteriu de performanta in constructii, 
- Financiar - Legal - Tehnic - Asigurare - de la concept si proiectare pana la santier si exploatare, 
- banca, un partener responsabil, 
- suprataxare pentru cladiri neconforme / ilegale, 
- PI din PIB, cum aducem 5% suplimentar la PIB. 
• Ziua IV – 11 martie  
Tema principala: SMART & GREEN - NZEB, BIM, sustenabilitate 

Mai multe informatii despre manifestarile conexe ale Construct Expo se gasesc pe pagina web: http://www.constructexpo.ro/manifestari-conexe 

 

AMBIENT EXPO (www.ambient-expo.ro) reuneste companii din tari ca: Germania, Grecia, Italia,   Moldova,   Polonia,  Romania, Spain,   care prezinta tendintele pe piata amenajarilor interioare si exterioare. 

Targul international de produse si sisteme pentru amenajari interioare si exterioare, decoratiuni, mobilier si piscine prezinta noutatile in materie de: profile de interior, vopsele si tencuieli decorative, seminee, tapet, perdele si draperii, fiind prezenti producatori si importatori ai celor mai cunoscute si cautate marci. 

Evenimentul se desfasoara in pavilionul B2 - Romexpo si reuneste furnizorii consacrati de: tapet, textile decorative (perdele, draperii, fete de masa, covoare), corpuri de iluminat, vopsele, tencuieli, parchet, faianta, seminee, piscine si alte produse sau accesorii decorative. 

Se anunta a fi anul in care stilul industrial, cu accente urbane, se regaseste printre preferintele arhitectilor si designerilor de interior. De asemenea, este foarte apreciat stilul eclectic, combinatia dintre elementele decorative clasice si accentele moderne fiind in tendinte. Se cauta materialele naturale, precum piatra, muschi, lemn, care dau o nota calda oricarei incaperi.

 

In cadrul AMBIENT EXPO  va avea loc, pe 9 martie si conferinta Stilurile amenajarilor interioare, pe parcursul careia profesionisti din domeniu ne vor ajuta sa intelegem ce stil ni se potriveste si vor vorbi despre unele dintre cele mai cunoscute proiecte de design ale lor. 

Astfel, conferinsa va beneficia de dezbateri sustinute de: 

• Omid Ghannadi, arhitect si designer de interior
• Ileana Raducanu, profesor de design interior, redactor sef Elle Decoration Romania, talent scouter 
• Mihai Popescu, designer, Twins Studio
• Arh. Marilena Popa & Arh. Alina Catrina, Zada Architecture
• Arh. Cristina Stroe & Arh. Diana Nitreanu, Laboratorul de Arhitectura
• Alex Adam, co-fondator AA Studio
• Moderator: Mihnea Ghildus, designer, DZNR Design Studio

La eveniment sunt asteptati si designeri, producatori si antreprenori romani din domeniile conexe, presa de profil cat si studentii de la facultatile de Arhitectura si Design.  

Pentru a afla mai multe informatii despre speakeri si program, urmariti evenimentul pe paginile Facebook: Ambient Expo Romexpo si Stilurile amenajarilor interioare

 

Targul de mobila cu vanzare Mobila Expo (www.mobila-expo.ro) , organizat in parteneriat cu Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR), Asociatia Clubul Roman de Mobila (ACRM) si Camerele de Comert si Industrie din Romania, reuneste importante companii producatoare de mobilier din toata tara, ce vor expune piese, accesorii si ansamble de mobilier la preturi avantajoase si stiluri variate, pornind de la clasic si modern pana la cel rustic sau retro-vintage. 

Evenimentul, care se desfasoara in pavilion B1- Romexpo se adreseaza publicului larg, acelora care doresc sa gaseasca si sa achizitioneze la preturi avantajoase, diverse tipuri de mobilier destinate locuintei sau biroului.

 

Tendintele in gradinarit sunt dictate de EXPO FLOWERS & GARDEN (www.expoflowers.ro). Evenimentul se adreseaza atat profesionistilor (producatori, comercianti, horticultori, arhitecti peisagisti, specialistilor in unelte si ornamente de gradina: arbusti, pavaje, mobilier de gradina, sere) de pe piata de import si distributie de flori, plante si solutii de amenajare si intretinere a spatiilor verzi, cat si publicului larg. 

Intre 8 si 11 martie, Expo Flowers & Garden  (pavilionul B1 - Romexpo) vine cu oferte variate, promotii si consiliere despre ce flori, pomi si arbusti se poarta in amenajarile interioare sau exterioare. 

 

Romtherm (www.romtherm.ro) va reuni pe durata a patru zile firme importante din domeniile aparaturii pentru incalzire, racire, ventilatie, aer conditionat, sisteme de conducte, izolatii termice, pompe, armaturi, fitinguri si robineti. 

Romtherm 2018 (pavilion B2 - Romexpo ) scoate in evidenta importanta calitatii climatizarii pentru un camin armonios si reuneste peste 60 de producatori, importatori, comercianti, a caror activitate principala este asigurarea confortului termic. Tarile care isi prezinta oferta la aceasta editie sunt::  Austria,   Bulgaria,   China, Ungaria, Italia, Polonia, Romania, Slovacia, Turcia, Ucraina.

Pe parcursul celor patru zile de eveniment, vor avea loc demonstratii legate de punerea in functiune si intretinerea tehnologiilor din domeniu. 

De asemenea, evenimentul prezinta si la aceasta editie oferte speciale pentru cei interesati de achizitionarea , in perioada  evenimentului, a anumitor produse sau servicii.

 

Romenvirotec (www.romenvirotec.ro) a ajuns la cea de-a 25-a editie si este o expozitie dedicata mediului, un eveniment adresat celor implicati in protejarea mediului inconjurator si celor care doresc alinierea la directivele UE din domeniu. 

Acesta a devenit de-a lungul timpului o platforma importanta atat pentru progresul tehnologic in domeniu, cat si pentru educarea publicului, in vederea adoptarii unei atitudini responsabile fata de mediu.

Pe intreaga perioada a expozitiei, vizitatorii interesati pot asista la prezentari si demonstratii ale tehnologiilor si inovatiilor propuse de catre firmele participante, iar expozantii pot gasi impreuna solutii la ultimele provocari tehnologice ale domeniului.

 

Romexpo continua seria evenimentelor adresate specialistilor din industriile caracterizate prin tehnica si tehnologie. 

O astfel de manifestare expozitionala este si ExpoEnergiE - Targul international de energie regenerabila, energie conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale.  

Ajuns la cea de-a 8-a editie, Expo EnergiE devine spatiul de interactiune si de stabilire a unor relatii de afaceri durabile intre jucatorii din industriile energetice. 

ExpoEnergiE aduce in prim-plan produse si servicii privind eficienta  energetica, industria petro-gaziera romaneasca, proiectarea, executarea si verificarea instalatiilor electrice.

 

Antique Market (www.antiquemarket.ro) este locul de intalnire atat al artistilor cat si al iubitorilor de arta si al colectionarilor si gazduieste pentru expunere si evaluare, piese de mobilier si decoratiuni interioare, arta plastica, obiecte personale si de colectie, argintarie si portelanuri, bijuterii vechi, jucarii, vehicule de epoca si multe altele. Acesta are loc in pavilionul B1 - Romexpo.

 

Evenimentul specialistilor in industria textila, Modexpo (www.modexpo.ro), a ajuns la cea de-a 25-a editie, la care sunt prezente companii ale caror oferte se pliaza pe nevoile de business ale managerilor si antreprenorilor care isi doresc ca afacerea lor din domeniu sa prospere.  

Modexpo este spatiul unde producatori romani si straini de: tesaturi, textile, imbracaminte, incaltaminte, marochinarie, pielarie, blanarie si accesorii prezinta publicului larg si specialistilor care sunt tendintele in sezonul 2018. Specialistii pot achizitiona pentru afacerile pe care le deruleaza o serie de produse si servicii ale unor companii din: Romania, Grecia, Bulgaria si Germania, care vor fi prezente la eveniment cu oferte speciale. 

 

Programul de vizitare al targurilor si expozitiilor:
• 8-10 martie (joi-sambata): intre orele 10.00 si 18.00
• 11 martie (duminica): intre orele 10.00 si 16.00
 
Bilet intrare adulti/studenti:10 lei/zi
Intrare gratuita: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate
 
Acces: 
Pietonal: Portile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei libere, Bulevardul  Expozitiei si Strada Parcului; 
Auto: Portile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expozitiei si Strada Parcului. 
Tarif parcare: 3 lei/ora