NOUL CATALOG „BENZI, SIGILANTI SI MEMBRANE” MARCA ROTHOBLAAS: SOLUTII PENTRU CEI CE PROIECTEAZA SI CONSTRUIESC IN INTREAGA LUME

Rothoblaas, compania multinationala alpina activa in domeniul industriei constructiilor din lemn, companie care ne-a invatat sa nu avem niciodata convingerea ca s-a atins deja nivelul maxim al inovatiei, continua sa propuna importante noutati. Si de aceasta data o face cu o intentie clar declarata: aceea de a oferi solutii utile, simple si sustenabile oricarei persoane ce proiecteaza si construieste cladiri din lemn, prin orice sistem de constructie, in orice colt al lumii. „O provocare atractiva”, ne explica dl. ing. Michele Dal Ri, Target Manager pentru linia Woodworker. „De cand eram mici, aici in inima muntilor am fost invatati ca de foarte putine ori, satisfactiile vin de la lucrurile simple. Si astfel, am ramas cu aceasta idee intiparita in minte. Din acest motiv, cand am realizat cat de multa implicare este necesara pentru a da forma unei oferte si mai complete, care sa poata pune la dispozitie solutii concrete pentru problemele celor care, zi de zi, proiecteaza sau muncesc pe santiere, pentru noi toti acceptarea acestei provocari a fost un lucru firesc”, continua dl. Dal Ri. O provocare orientata spre cautarea unui maxim confort al executiei si al locuintei, dar fara a neglija vreo clipa aspectul dezvoltarii durabile.

 

 

O solutie pentru fiecare categorie climatica si pentru fiecare sistem de constructie

„Una dintre ideile cele mai clare ce stau la baza acestei oferte a fost aceea ca am dorit sa realizam un catalog pentru orice persoana care trebuie sa construiasca in oricare zona din lume, cu orice tip de clima”, ne explica d-na ing. Alice Speranza, Product Line Manager pentru linia Membranes & Tapes. „Lumea nu este peste tot la fel: zonele climatice diverse necesita solutii diverse. Tocmai din acest motiv ne-am extins gama pentru numeroase produse”, continua Speranza. „Totodata, lucram la o noua sectiune a site-ului nostru web, pentru a facilita alegerea produselor, sectiune ce va fi gata in cateva luni. Utilizatorul final va trebui doar sa introduca datele privind tipul de clima specific zonei in care se afla si sistemul de constructie utilizat, iar sistemul nostru ii va gasi stratigrafia cea mai buna, precum si o serie de solutii adecvate pentru proiectul sau. Ne dorim foarte mult sa simplificam viata clientilor si partenerilor nostri, pentru noi este un fel de obsesie, de dorinta irezistibila”, continua d-na Speranza.

 

 

„Asa este”, intervine dl. Dal Ri, „de exemplu, pentru fixarea la sol a cladirilor am conceput solutii pentru toate tehnicile: fie ca se decide sa se protejeze lemnul cu benzi si membrane, sau sa se utilizeze un cordon din ciment, sau un profil din aluminiu, noi avem solutia potrivita. Dorim sa ii lasam clientului libertatea de a adopta sistemul sau preferat, simplificandu-i totodata munca. Printre noutatile privind fixarea la sol, mentionam START BAND, un profil de impermeabilizare de inalta rezistenta mecanica, disponibil atat in varianta autoadeziva, cat si in varianta fara clei. In schimb, cand vine vorba despre membrane, ne putem mandri cu noile BYTUM SPRAY si FLUID MEMBRANE, pe care le putem descrie pe scurt ca fiind versiunile lichide ale unora dintre membranele noastre. Insa marea noutate, printre noile membrane”, continua dl. Dal Ri, „sunt membranele autoadezive. Primele tipuri sunt disponibile si pot fi deja comandate, iar in acest moment lucram deja la extinderea acestei game. Sunt fenomenale, deoarece permit o remarcabila economie de timp in faza de aplicare, indeplinind totodata si rolul de strat de protectie, pe durata fazelor de santier. Un produs flexibil si eficient, ce simplifica extrem de mult munca montatorului”, mentioneaza dl. Dal Ri. ”Am putea vorbi ore in sir despre noutatile din catalog, dar nu as vrea sa ma lungesc foarte mult. Tin insa sa subliniez faptul ca am inclus numeroase produse specifice pentru usi si ferestre, spre bucuria instalatorilor, precum si produse pentru asigurarea rezistentei la foc. Cum ar fi, de exemplul FIRE FOAM, o spuma cu certificare specifica de reactie la foc, precum si alte solutii de ignifugare. La toate acestea se adauga partile introductive, ce descriu in mod clar prevederile legale in materie, nivelurile de protectie si diferitele teste pe care le-am efectuat in cursul acestor ani. Pentru noi, este important sa ii indemnam pe utilizatorii nostri sa inteleaga diferitele cauze ce stau la baza fenomenelor: avem convingerea ca un consumator mai educat este un consumator mai atent la calitatea componentelor, iar calitatea componentelor noastre reprezinta pentru noi o certitudine. Este o placere sa muncesti, stiind ca faci lucrurile asa cum trebuie”, incheie dl. Dal Ri.

 

 

O lume cu mai multe case din lemn este o lume mai buna in care sa locuim.

O alta tema la care Rothoblaas a tinut dintotdeauna foarte mult, o reprezinta atentia acordata aspectelor legate de mediul inconjurator. Cand incepe sa ne vorbeasca despre asta, ochii doamnei ing. Speranza sclipesc de multumire. „Cu toate ca industria constructiilor din lemn este, din multe puncte de vedere, mai sustenabila decat alte sisteme de constructii, o analiza a efectelor produse de-a lungul intregului ciclu de viata utila a produselor este totusi necesara pentru a putea face o comparatie obiectiva intre diferite sisteme de constructie. In acest sens, un instrument valabil este reprezentat de EPD - Environmental Product Declaration, o declaratie de mediu care, bazandu-se pe parametri specifici, permite sa se stabileasca diferitele grade de impact asupra mediului, al diverselor produse. Declaratia EPD este o declaratie bazata pe analiza LCA (Life Cycle Assessment - Analiza ciclului de viata), pentru care este necesar studiul tuturor aspectelor legate de productia, de utilizarea si de eliminarea produsului”, explica d-na Speranza. „Este vorba despre o initiativa voluntara, nefiind obligatorie prin lege, pe care noi am decis sa o adoptam pentru a cunoaste impactul produselor noastre asupra mediului si pentru a permite proiectantului sa isi faca o idee din ce in ce mai clara cu privire la amprenta pe care o va lasa asupra mediului constructia pe care o proiecteaza. Ne dorim ca proiectantii sa constientizeze si aspectele legate de mediu pe care le implica produsul, pe langa cele tehnice. Un alt fapt interesant pentru proiectanti este acela ca de acum vor gasi produsele noastre in software-ul WUFI, unul dintre software-urile cele mai utilizate la nivel mondial, pentru verificarile termo-higrometrice. Pe scurt, noutatile sunt numeroase si remarcabile. Suntem multumiti de munca depusa si avem convingerea ca si partenerii de pe piata de desfacere vor sesiza calitatea prin care se remarca acest instrument”, incheie doamna Speranza. 

 

 

Oriunde ati fi, puteti conta pe Rothoblaas.

„Cu noile solutii pe care le propunem prin acest catalog, dorim sa reamintim lumii constructiilor ca noi suntem aici”, mentioneaza domnul Dal Ri. „Suntem aici pentru cei ce construiesc in zone reci, dar si pentru cei ce construiesc in zone calde. Suntem aici si vom fi din ce in ce mai prezenti pe viitor, deoarece ne dorim sa continuam sa dezvoltam solutii prin care sa putem simplifica viata proiectantilor si constructorilor din toate colturile lumii. Acolo unde exista lemn, este si va fi intotdeauna din ce in ce mai prezenta compania Rothoblaas”.

 

Pentru a descarca noul catalog si pentru mai multe informatii privind compania Rothoblaas, accesati: www.rothoblaas.com.

 

Suntem prezenti si in Romania prin Rothoblaas Romania. Nu ezitati sa va adresati agentilor nostri de la fata locului: https://www.rothoblaas.com/contacts