Prezentarea fierastraului multilama Wood-Mizer MR200 cu doi arbori

Wood-Mizer lanseaza un nou fierastrau industrial multilama – o masina versatila si foarte eficienta cu doi arbori, fiecare cu posibilitatea de montare a pana la 12 panze circulare si capacitate de debitare a prismelor de cherestea de pana la 200 mm grosime.

 

Fierastraul multilama MR200 cu doi arbori este proiectat pentru operatii de productie lemnoasa de volum inalt, unde exista nevoia de a debita prisme in scanduri. Este inzestrat cu doi arbori antrenati de motoare cu putere cuprinsa intre 15 kW si 30 kW, in functie de nevoile de productie. Fiecare arbore este echipat cu pana la 12 panze circulare cu diametre cuprinse intre 200 si 350 mm.

 

Sistemul de avans prezinta caracteristicile unei mese robuste, modulare. Adaugarea mai multor sectiuni modulare la masa de avans permite procesarea prismelor mai lungi. Lungimea minima a prismei este de 700 mm – mai mica decat a masinilor similare concurente. Rolele de avans actionate care sunt localizate aproape de panze fac posibil avansul unor astfel de prisme scurte. Exista 8 role de avans in total, 6 role jos si 2 role sus: 4 sunt direct in fata panzelor, iar 4 in spatele panzelor.

 

Cu ajutorul laserelor optionale, operatorul fierastraului MR200 pozitioneaza prisma pe masa de avans si o impinge usor pana cand este preluata de rolele de avans.

 

 

Panoul de control intuitiv poate fi plasat intr-o locatie convenabila pentru operator. In plus fata de controlul individual al motoarelor, consola detine de-asemenea un ampermetru pentru masurarea sarcinii pe arbori si un regulator de viteza de avans de pana la 15 m/min.

 

 

Adam Kubiak, Directorul de vanzari al echipamentelor industriale de la Wood-Mizer, ne explica caracteristicile de design ale fierastraului industrial MR200.

 

“Recomandam instalarea unui regulator al vitezei de avans optional electronic, care monitorizeaza sarcina de pe arbori, iar daca valoarea optima este depasita, acesta incetineste automat rata vitezei de avans a materialului. Este un dispozitiv foarte util care contribuie la calitatea debitarii materialului si la durabilitatea masinii."

 

O alta optiune utila o reprezinta spargatorul de aschii incorporat actionat de un motor de 5.5 kW.

 

“Oricine are experienta cu fierastraiele multilama cunoaste ca debitarea creeaza aschii, bucati de coaja si alte produse generate care pot intrerupe operarea normala a masinii,” explica Adam Kubiak.

 

“Acesta este motivul pentru care Wood-Mizer a oferit posibilitatea instalarii unui spargator de aschii care transforma aceste resturi in rumegus fin, care este apoi indepartat din masina prin utilizarea unui extractor. Aceste deseuri capata astfel valoare si este foarte importanta colectarea lor separata si pregatirea pentru comercializare ca o sursa suplimentara de venit."

 

Ambii arbori ai fierastraului MR200 sunt usor reglabili pe inaltime unul fata de altul si fata de sistemul de avans. Aceasta caracteristica permite reglarea arborilor la inaltimea optima pentru materialul procesat. Permite utilizarea diametrului optim de debitare, care la randul lui optimizeaza consumul de putere si gradul de incarcare al masinii.

 

“Cand are loc debitarea unei prisme cu o grosime maxima de 200 mm, ambii arbori cu panze sunt utilizati la 100% din puterea lor. Cand se trece la cherestea cu grosime de exemplu de 140 mm, este posibila ajustarea pozitiei arborilor in asa fel incat arborii de sus si jos sa aiba aceeasi sarcina, care este cea specifica debitarii unei grosimi de 70 mm. In acest caz, uzura panzelor va fi uniforma, iar consumul de energie este cel mai economic,” explica Adam Kubiak.

 

 

“Daca productia are loc in principal cu prisme de o anumita grosime, de exemplu 140 mm, are sens sa instalati panze cu diametru mai mic”, continua Adam Kubiak. ”Cu cat mai mica este panza circulara, cu atat mai subtire este taietura si mai redusa sarcina motoarelor, ceea ce se traduce in oportunitatea de a mari randamentul, economisi energie si prelungi durata de viata a masinii. Flexibilitatea acestui echipament face posibila economisirea si cresterea profiturilor in fiecare caz.”

 

Suplimentar, masina detine un surub de reglare fina pentru arborele superior. Acesta permite panzelor de sus si jos sa fie deplasate in asa fel incat sa taie pe aceeasi linie.

 

“Va recomandam sa efectuati o debitare de test, apoi utilizand acest surub sa reglati pozitia arborelui superior in asa fel incat ambele panze de sus si jos sa poata converge perfect,” afirma Adam Kubiak. ”Apoi fierastraul MR200 produce cherestea de calitate inalta, cu suprafata uniforma, lipsita de orice urma acolo unde panzele se intalnesc. Foarte putine fierastraie cu doi arbori multilama din aceasta clasa beneficiaza de asemenea reglaje."

 

Fierastraul multilama cu doi arbori Wood-Mizer MR200 este o masina compacta si are o emisie redusa de zgomot.

 

Experienta prelucratorilor de lemn care folosesc aceste masini a aratat ca productivitatea fierastraului MR200 poate fi estimata la pana la 10 mc per ora de lucru.*

 

 

Pentru informatii mai detaliate, va rugam contactati reprezentantul dvs. local Wood-Mizer.

 

*Performanta fiecarui sistem multilama depinde de parametri specifici ai motoarelor si de lemnul debitat.

 

Wood-Mizer RO S.R.L.

Fabriciu No 6, Sura Mica

557270 Jud. Sibiu

Info utilaje: +40 755 20 20 30

Email: office@woodmizer.ro

www.woodmizer.ro