Wood-Mizer la LIGNA 2023

Wood-Mizer la LIGNA 2023: doua linii industriale de debitare pentru prelucrarea bustenilor, linia completa de masini compacte de prelucrarea lemnului si primul prototip al fierastraului alimentat de o baterie electrica

 

La expozitia LIGNA 2023 din Hanovra, Germania, Wood-Mizer prezinta o serie de solutii si masini noi care permit clientilor sai sa devina mai competitivi, sa faca fata noilor provocari, sa creeze o varietate de proiecte diferite in lemn si sa genereze profit transformand bustenii in produse finite. Compania continua sa ramana fidela motto-ului sau „From Forest to Final Form” – ”Din Padure la Forma Finala”.

 

 

Generati profit transformand bustenii in cherestea

 

La LIGNA, Wood-Mizer are instalate doua linii industriale de debitare pentru prelucrarea bustenilor. Liniile constau din fierastraie unite intr-un sistem de operare sincron prin transportoare de material care sorteaza si transporta cherestea, scanduri, sipci si rumegus pentru prelucrare ulterioara. Aceste caracteristici permit utilizarea 100% a materiilor prime.

 

Prima linie se bazeaza pe fierastraul varf de gama de la Wood-Mizer, modelul industrial WB2000, care dispune de punte hidraulica de incarcare a bustenilor, un transportor automat integrat de indepartare a scandurilor si modelul industrial lansat in premiera la LIGNA MR200 Double Arbor Multirip. WB2000 este prezentat la LIGNA cu o cabina a operatorului nou proiectata, in care operatorul, folosind joystick-urile de la un panou de control, poate controla confortabil toate functiile liniei, de la incarcarea bustenilor, pana la pozitionarea materialului pe patul fierastraului, debitarea si indepartarea scandurilor finite de pe fierastrau pentru prelucrare ulterioara.

 

 

Avantajele liniilor de debitat Wood-Mizer:

• Nu este necesara sortarea prealabila a bustenilor

• Se pot debita busteni mari de pana la 92 cm diametru

• Nu necesita echipament de decojit (WB2000 are un dispozitiv de decojit incorporat pentru a curata busteanul de coaja in punctul de intrare al panzei fierastraului, ceea ce prelungeste durata de viata a acesteia)

• Intretinere economica si simpla a panzelor cu latime de 50-75 mm

• Usurinta in utilizare: un operator controleaza toate functiile WB2000, iar inca doua persoane opereaza fierastraul MR200 Multirip

• Motoare economice de inalta performanta cu un consum redus de energie

 

A doua linie industriala a Wood-Mizer prelucreaza bustenii in scanduri pentru paleti si consta dintr-un fierastrau vertical dublu TVS HEAVY DUTY (aceasta este noua versiune a modelului Wood-Mizer TVS prezentata la LIGNA 2023), o rampa de incarcare a bustenilor si echipamente de sortare, fierastraul orizontal dublu de retaiere HR700 si circularul EG800 pentru prelucrarea scandurilor.

 

La un stand separat, Wood-Mizer prezinta noua sa divizie, Wood-Mizer Systems, specializata in proiectarea si fabricarea de linii de fierastraie industriale la comanda pentru nevoile specifice ale clientilor.

 

 

Cresterea productivitatii

 

O optiune utilizata pe scara larga pentru a creste productivitatea activitatii de debitare o reprezinta adaugarea unui circular si/sau fierastrau multirip (multi-lama) la linie. In acest caz, fierastraul panglica produce scanduri netivite, care trec apoi printr-un circular/fierastrau multirip cu panze circulare.

 

La LIGNA, Wood-Mizer prezinta o gama larga de circulare adaptata diferitelor cerinte ale clientilor: modele care difera prin putere, performanta, dimensiuni maxime ale scandurii prelucrate si pret.

 

Circularul compact EG100 cu motor electric de 7kW sau pe benzina de 14CP si doua ferastraie circulare cu diametrul de 250 mm reprezinta optiuni excelente pentru operatorii individuali, inclusiv pentru cei care utilizeaza fierastraie portabile. Cel mai popular model de circular/fierastrau multirip Wood-Mizer EG300 este echipat cu un motor electric de 15 kW sau 18,5 kW, un panou de comanda individual cu un dispozitiv setwork electronic si poate avea montate 2 pana la 5 panze circulare cu diametrul de 350 mm.

 

Ca parte a liniilor industriale de la standul Wood-Mizer, au fost prezentate in actiune versiuni industriale de circulare si fierastraie multi-lama, inclusiv un circular EG800 cu un motor de 30 pana la 55 kW si patru panze circulare de 400 mm, precum si un model MR200 Double Arbor Multirip cu motoare de la 2x15 pana la 2x30 kW si pana la 12 panze circulare pe fiecare arbore capabile sa debiteze cherestea cu grosimea de pana la 200 mm.

 

 

Trecerea la prelucrarea bustenilor mari

 

Noile oportunitati de pe piata bustenilor deschid noi nise pentru operatorii de fierastraie. Disponibilitatea bustenilor uriasi, care sunt greu de transportat si debitat, dar usor si ieftin de cumparat, a determinat Wood-Mizer sa ofere clientilor sai optiunea unui cap de taiere WIDE (LAT), care este disponibila pe linia de fierastraie LT. Modelele LT15WIDE, LT20WIDE, LT40WIDE si LT70WIDE prezentate la LIGNA sunt capabile sa debiteze busteni cu diametre cuprinse intre 90 si 105 cm.

 

Fierastraul extra-larg LX250 cu design unic ofera si mai multe optiuni pentru prelucrarea scandurilor late. Aceasta masina cu un cap de taiere lat, care se deplaseaza pe doua sine, poate taia busteni de pana la 140 cm in diametru. Pentru indreptarea si slefuirea materialului lat, Wood-Mizer a proiectat MB200 SlabMizer, care permite operatorilor sa indrepte scanduri de pana la 142 cm latime, cu un cap de prelucrare cu cinci cutite din carbura si un accesoriu pentru capul de slefuit orbital.

 

Lucreaza independent si fii propriul tau sef

 

Multi proprietari de fierastraie mobile Wood-Mizer lucreaza pe cont propriu si efectueaza debitare de cherestea pe baza de contract la locul de exploatare. Pentru acesti clienti, Wood-Mizer prezinta doua noi fierastraie mobile cu capete late, combinand avantajele mobilitatii si procesarii bustenilor mari.

 

Fierastraul mobil LT15CLASSIC WIDE este un model excelent la pret accesibil, cu un pat segmentat, in timp ce fierastraul mobil LT20WIDE reprezinta o solutie mai avansata, deoarece patul sau poate fi echipat cu diferite versiuni ale sistemului hidraulic pentru manipularea bustenilor, ceea ce este important atunci cand lucrati cu busteni grei. Ambele modele creeaza avantaje competitive pe piete noi, inclusiv nevoia tot mai mare de prelucrare a lemnului urban.

 

 

La standul Wood-Mizer, vizitatorii au ocazia sa compare modelele de fierastraie Wood-Mizer in actiune. Pe masura ce este prezentata intreaga linie de fierastraie LT, diferenta de control, viteza si performanta a masinilor devine clara. De exemplu, fierastraul LT15CLASSIC cu pat segmentat jos, motor de 7,5 kW si panza de 32 mm, are incarcarea si pozitionarea bustenilor efectuate manual. Cel mai rapid si productiv fierastrau din gama LT, modelul LT70, beneficiaza de un sistem hidraulic multifunctional, un motor principal de 18,5 kW, volanta cu diametrul de 600 mm si foloseste o panza de 38 mm.

 

Toate fierastraiele Wood-Mizer pot fi echipate cu Setworks, un dispozitiv electronic pentru programarea grosimii dorite a scandurii debitate, care seteaza automat capul fierastraului la inaltimea potrivita. Fierastraul LT70 are Setworks prevazut ca standard.

 

NOU! Debitare cu energie verde

 

La LIGNA 2023, Wood-Mizer prezinta primul fierastrau alimentat de o baterie electrica. Aceasta noua optiune de sursa de energie disponibila pentru LT15WIDE le va permite operatorilor sa aiba un fierastrau electric la pret accesibil. Introducerea pe piata a fierastraului cu baterii electrice Wood-Mizer reprezinta inca un pas spre energia verde folosita pe planeta noastra.

 

 

Deblocati creativitatea

 

Pentru amatorii de prelucrare a lemnului, Wood-Mizer prezinta cel mai mic si mai accesibil fierastrau, LX50, care ofera calitate si precizie a taieturii pentru operatorii la scara mica.

 

In plus, linia completa de masini compacte de prelucrarea lemnului Wood-Mizer este prezentata la un stand separat, inclusiv doua noi modele, masina de rindeluit/profilat pe patru laturi MP280 si fierastraul de panouri MS750. De-asemenea, masina automata de prelucrare a materialelor Wood-Mizer CNC5003 este prezentata in premiera la LIGNA 2023.

 

 

Wood-Mizer nu numai ca produce echipamente, dar este si un producator si furnizor major de scule pentru lemn. O gama completa de panze panglica, panze circulare, panze pentru fierastraie cu cadru, cutite de rindeluit si freze este, de asemenea, prezentata la LIGNA ca parte a diviziei Wood-Mizer TOOLS, impreuna cu echipamentele de intretinere a panzelor Wood-Mizer.

 

Wood-Mizer a fost fondata in urma cu mai bine de 40 de ani de doi ingineri inventivi care au facut echipa intr-o provocare creativa pentru a construi primul fierastrau mobil din lume. Aceasta decizie a schimbat complet industria si a determinat dezvoltarea sectorului pentru anii urmatori, aducand noi oportunitati pentru operatori - mobilitate, eficienta, consum redus de energie precum si economisirea unei resurse lemnoase valoroase datorita tehnologiei de debitare cu taietura subtire. La LIGNA 2023, vedem ca la peste 40 de ani de la infiintare, Wood-Mizer, condusa de ingineri talentati, continua sa aduca inovatii in industrie. Aceste inovatii schimba vieti in bine, nu numai pentru utilizatorii si proprietarii de echipamente Wood-Mizer, ci si pentru comunitatile lor, permitandu-le sa-si indeplineasca visele, sa creeze noi proiecte in lemn si sa-si dezvolte afacerea ”from forest to final form” – ”din padure la forma finala”.

 

Wood-Mizer RO S.R.L.

Fabricii nr. 6, Sura Mica

557270 Jud. Sibiu

Info utilaje: +40 755 20 20 30

Email: office@woodmizer.ro

www.woodmizer.ro